Annonce
Odense

Slagsmål om lægepraksis i Vollsmose

Indtil videre er det ikke lykkedes at finde praktiserende læger, der ønsker at arbejde i Vollsmose. Nu undersøges det, om nogen er interesseret i at lave en satellitpraksis i bydelen. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Trods flere forsøg er det indtil nu ikke lykkedes at finde nogen, der vil drive lægeklinik i Vollsmose på de betingelser, regionen og kommunen tilbyder. Nu forsøger man med et tilbud om at drive en satellitpraksis.
Annonce

Trods flere forsøg er det ikke lykkedes Region Syddanmark at finde læger, der vil drive en lægepraksis i Vollsmose på de betingelser, som politikernerne tilbyder. Nu forsøger man en gang til, denne gang med et tilbud om en satellitpraksis i Vollsmose.

Det betyder, at et eller to ydernumre gives til en eksisterende lægepraksis, som så afholder konsultationer i Vollsmose.

Både formanden i Udvalget for det nære sundhedsvæsen i regionen, Bo Libergren (V), og Praktiserende Lægers Organisation, PLO, har fra begyndelsen været stærkt imod idéen om praktiserende læger i Vollsmose, men et flertal i regionen bestående af Socialdemokratiet, Konservative, SF, Enhedslisten og Radikale har villet det anderledes og derfor afsøgt forskellige muligheder.

4. maj blev sagen igen behandlet på et lukket punkt på dagsordenen i regionens udvalg. Her var indstillingen at stoppe processen, men det ville flertallet ikke være med til. I stedet undersøger regionen nu muligheden for at lave en satellitpraksis efter en henvendelse fra en praktiserende læge, som tidligere har udtrykt interesse for sådan en løsning. Deadline er sat til slutningen af maj, for at sagen ikke trækker yderligere i langdrag.

Sagen kort fortalt

Region Syddanmark udbød i 2018 to ydernumre til praktiserende læger i Vollsmose - uden succes. Herefter forsøgte man at udbyde ydernumrene som kombinationsstillinger, hvor i alt fire læger skulle deles om to stillinger som praktiserende læger og to stillinger som læger på Indvandrermedicinsk Klinik på OUH. Også her uden held.

Undervejs har én læge udtrykt ønske om at drive en praksis i Vollsmose, men vedkommende ville slippe for at betale husleje frem til 2023 og ville i samme periode have et et årligt driftstilskud på 1,2 mio. kroner. De krav kunne hverken Odense Kommune eller Region Syddanmark imødekomme, da man vurderede, at det ville være imod sundhedslovens intentioner.

Nu prøver man at tilbyde en satellitpraksis i stedet. Deadline for ansøgninger er 29. maj.

Annonce

Forundering over udmelding

Der er imidlertid opstået usikkerhed om, hvorvidt Odense Kommune bakker idéen op. Det skyldes en udtalelse fra formanden for kommunens sundhedsudvalg, Kasper Ejlertsen (S) efter et møde den 5. maj. Til DR Fyn udtalte formanden således:

- Løbet er kørt i forhold til at få en lægeklinik, som vi ellers har forsøgt i lang tid.

Sundhedsudvalget har som en konsekvens heraf besluttet, at den ene million kroner, man har sat af til driften, nu skal bruges på andre tiltag.

Stiftstidende har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Kasper Ejlertsen, der trods flere henvendelser ikke er vendt tilbage. Men udmeldingen undrer Annette Blynel (SF) fra regionens nære sundhedsudvalg:

- Jeg er forundret, hvis et flertal i Odense Kommune med Socialdemokratiet i spidsen går imod den proces, som et flertal i regionen står bag, siger hun. Er det fordi, Odense er uenige i, at der skal være en lægeklinik i Vollsmose, eller er det fordi, man ikke er klar over, hvad vi har aftalt i regionen?

Hendes partikollega i kommunens sundhedsudvalg, rådmand Brian Dybro, understreger imidlertid, at flertallet stadig går ind for en løsning i Vollsmose:

- Vi bakker selvfølgelig fortsat op om idéen, men den her del med en satellitpraksis har vi i modsætning til tidligere forslag ikke en aktie i - den kører regionen for egen regning, siger han.

Annonce

Godt af at komme ud

Formanden for det nære sundhedsudvalg, Bo Libergren, har på sin Facebookprofil givet sin mening til kende om sagen:

- Det er rigtigt svært at trække læger til Vollsmose, fordi en meget stor del af borgerne er “tunge” patienter, både pga. sygdomme, behov for tolk og kulturelle udfordringer, skriver han blandt andet og fortsætter:

- Der er ikke noget, der tyder på, at borgerne i Vollsmose ikke kan finde frem til egen læge. Og egentligt er det vel meget sundt, beboerne i Vollsmose er tvunget til en gang imellem at komme ud i det omkringliggende samfund? Det er jo de færreste, der går på arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder til pressemøde om corona-situationen i bydelen

Odense

Smittetallene i Vollsmose stiger igen i dag: Moské lukker og vil hjælpe med at bekæmpe corona

Annonce