Annonce
Assens

Slag og spark på ung mand: Voldsmænd løsladt af retten

To unge mænd blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense sigtet for vold mod en vidne. Arkivfoto: Michael Bager
To unge danske mænd på 18 år og 16 år slipper indtil videre for varetægtsfængsling efter vold mod vidne på parkeringsplads i Tommerup.

En 16-årig dreng og en 18-årig mand slap mandag for - i hvert fald indtil videre - at blive varetægtsfængslet under et grundlovsforhør, hvor de begge var sigtet for med vold at have forsøgt at få en jævnaldrende til at trække en voldsanmeldelse tilbage.

Episoden fandt sted mandag aften på parkeringspladsen ved Rema 1000 i Tommerup St., hvor de to havde opsøgt den jævnaldrende, fordi de mente, han har afgivet en forkert forklaring til politiet ved en voldsepisode tilbage i juni.

Den 16-årige er netop blevet tiltalt for voldsepisoden, og han forklarede i grundlovsforhøret, at de mandag aften bare ville snakke med offeret for at spørge, hvorfor han til politiet havde sagt, han var blevet slået fem-seks gange. Det var ikke rigtigt, mente den 16-årige.

Snakken blev dog hurtigt til tumult foran øjnene på en lang række jævnaldrende, som mandag aften var forsamlet på parkeringspladsen.

- Du skal ringe til politiet og fjerne den anmeldelse, du har givet dem, sagde de to til offeret.

Det blev slået fast med slag med knyttet næve i hovedet og på kroppen, og senere spark, ligesom han blev skubbet ind i en væg. Et vidne havde set ham blive slået først tre-fire gange, og dernæst atter tre-fire gange.

Derefter tog de offerets knallert og kørte rundt på den.

Under grundlovsforhøret erkendte den ene at have slået med knyttet hånd, mens den anden kun erkendte et skub.

Annonce

Nat i arresten

Anklageren ville have dem begge varetægtsfængslet af hensyn til, at de igen kunne finde på at påvirke offeret til at ændre sin vidneforklaring om overfaldet i juni, mens forsvarerne mente, det var ude af proportion og henviste også til de unges alder.

Den ene forsvarer erkendte, at der nok var tale om vidnetrusler, men at de var så unge, at de ikke forstod alvoren i det. Det var dommeren enig i.

- Jeg tror ligesom forsvarerne, at de sigtede er præget af deres ungdom og umodenhed, og vi er i den milde ende af voldsskalaen, sagde dommeren.

Han valgte derfor ikke varetægtsfængsle de to unge mænd, men i stedet løslade dem. Det fik anklageren til at kære afgørelsen, så nu er det op til Østre Landsret at afgøre, hvad der skal ske med dem.

Indtil videre er de på fri fod efter en ufrivillig nat og formiddag i arresten, men er landsretten af den modsatte opfattelse af byretten bliver de igen anholdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluserne til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce