Annonce
forside

Sløjt år for DSB på Svendborgbanen: Hver fjerde morgenpendler forsinket

Det var så som så med rettigheden på Svendborgbanen i 2018 - især på de tidlige afgange. Foto: Tim K. Jensen

DSB havde ikke noget godt 2018 på Svendborgbanen, når det kommer til rettidighed. Året bød på flere forsinkelser end 2017, og især om morgenen var den gal.

Svendborg: Det gik den forkerte vej, og om morgenen var den for alvor gal.

Det er den skarpt skårne konklusion, efter at DSB har gjort status over 2018's gang på Svendborgbanen.

I en pressemeddelelse hedder det, at kundepunktligheden opgjort over hele døgnet var på 85,3 procent, hvilket altså svarer til, at godt og vel 15 procent af togene var forsinket.

Præstationen er ringere end i 2017, hvor kundepunktligheden for hele døgnet var 92,5 procent, og heller ikke når det kommer til de tidlige afgange mellem klokken seks og ni, er der noget at prale af i 2018.

Her var punktligheden 75,3 procent, hvilket i runde tal betyder, at hvert fjerde tog var forsinket. I 2017 formåede 84,6 procent af togene at forlade perronerne rettidigt.

Et tog regnes som rettidigt, hvis det ankommer mindre end tre minutter efter køreplanen, og så hører det med til fortællingen, at DSB's dage på Svendborgbanen er talte.

Den 13. december 2020 overtager Arriva nemlig togdriften på strækningen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce