Annonce
Middelfart

Slå ikke for stort brød op: Gode råd til kommende selvstændige

Sin første ordre kørte Bent Nielsen selv ud med, i dag kommer lastbilerne flere gange om ugen kørende til lagerets ramper. Privatfoto

Brian Nielsen har ud fra de erfaringer, han har gjort sig med OutdoorDesign, følgende tre gode råd til andre, der måtte gå med ønsket om at starte deres egen virksomhed - eller måske lige er gået i gang.

Annonce

1. Sørg for opbakning hjemmefra

- Det tager tid og kræver fokus at begynde som selvstændig. Derfor skal man drøfte det med ens ægtefælle, ellers kan det godt koste et ægteskab. Vi talte en del om det derhjemme, inden jeg tog springet. Og det var faktisk min kone, som gav det sidste skub og sagde "Gør det nu".

- Her bagefter må hun dog nogle gange indrømme, at hun ikke havde forestillet sig, at jeg skulle bruge så megen tid på OutdoorDesign. Men for mig har livet altid været enten eller. Når jeg gør noget, så gør jeg det 100 procent.

2. Slå ikke for stort brød op

- Lad være med at låne en masse penge og slå et alt for stort brød op fra starten. Jeg er mere tilhænger af en kontrolleret, organisk vækst, så man sover godt om natten.

3. Gør et grundigt forarbejde

- Undersøg markedet, lav en omhyggelig forretningsplan og brug erhvervscentrets mange kompetencer. Jeg vidste ikke så meget om skattelovgivningen, salg og markedsføring, selskabsformer og lignende, da jeg begyndte. Det fik jeg god hjælp til af erhvervscentret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce