Annonce
Indland

Slå ørerne ud: Fyens Stiftstidende laver lydfortællinger

Poul Kjærgaard. Foto: Lasse Hansen

Fyens Stiftstidende kaster sig ud i æteren med en podcast-serie med overskriften "Historier vi aldrig glemmer". Det hører sig til i et moderne mediehus at eksperimentere med andre medier end det skrevne ord, der har været avisens varemærke i 247 år.

Fremover kan du ikke blot læse gode historier her i avisen, men også lytte til dem. Vi er nemlig på Fyens Stiftstidende som noget nyt begyndt at lave fortællinger på lyd.

Podcast hedder den slags, og dem kan du allerede lytte til på Fyens.dk/podcast.

- Fyens Stiftstidende er mere end en avis. Vi har i flere år været et mediehus, der arrangerer møder, hvor vi møder læsere til live, vi udgiver lige nu en samling historiebøger, og selvfølgelig skal vi også lave podcast, siger Poul Kjærgaard, chefredaktør på Fyens Stiftstidende.

I den første serie, avisen udgiver som podcast, er vi en tur i arkiverne. Vi har bedt en lille håndfuld af avisens egne journalister fortælle om en af de historier, de har dækket i deres karriere, som var ud over det sædvanlige. En af de historier, der overraskede, skabte en vis form for frygt eller trængte ind under det panser, man som eksempelvis som krimiredaktør er nødt til at tage på, når man dækker mordsager eller anden voldsom kriminalitet.

Det er fortællinger, der tager dig med journalisterne på arbejde.

- Helt ubeskedent har vi altså valgt at lade de første fortællinger handle om os selv, fordi vi tror på, at de fortællinger kan noget særligt. Lydfortællinger kan i det hele taget formidle følelser og stemninger på en anderledes måde, end det vi kan på papiret, siger Poul Kjærgaard.

Annonce

Sådan lytter du til podcast

Du kan lytte til vores podcast på fyens.dk/podcast.Har du en Iphone kan du hente Apples podcast-app i Itunes.

I Itunes skal du skrive "Historier vi aldrig glemmer" i søgefeltet.

Du kan også vælge at abonnere på podcasten, så nye afsnit automatisk bliver overført, når de udkommer.

Hvis du har nogen spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på podcast@jfmedier.dk.

Fra politik til sport

Egentlig har du et stykke tid kunne lytte til et par af avisens magasiner, der også udkommer som video på Fyens.dk og på Facebook. Hvis du for eksempel er interesseret i politik og vil have mere end hverdagens hurtige nyheder, så tag høretelefonerne på og fordyb dig med Elisabet Svane & Troels Mylenberg i deres podcast-magasin. Har du mere trang til at vide mere om fodbold med et fynsk islæt, så lyt med, når avisens sportsjournalister Niels Abildtrup & Leif Rasmussen i "#sportfyn" udlægger teksten, som den ser ud i fodbold lige nu.

I bagkataloget har vi også fortællinger som "Kaninjagten" om graffiti i Odense, og historien "Bag om blokken", der handler om boligområdet Skovparken i Svendborg.

Om der kommer flere serier i nærmeste fremtid, kan chefredaktøren på Fyens Stiftstidende ikke love:

- Vi skal se på, hvordan de første bliver modtaget, før vi kan love, at der kommer mange flere podcast fra Fyens Stiftstidende, siger han.

Du kan lytte til avisens podcasts på fyens.dk/podcast eller i Itunes. God fornøjelse!

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

OB

Miraklets fædre nød gensynet

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce