Annonce
Kerteminde

Skytteforening er blevet handicapvenlig

Kølstrup Skytteforening er nu blevet handicap-venlig takket være en stolelift. Privatfoto
Kølstrup Skytteforening har takket være fondsmidler fået stolelift, så skytte-kælderen nu også er tilgængelig for handicappede skytter.

Kølstrup: Medens Kerteminde Kommune sparer på handicap-området, går Kølstrup Skytteforening den modsatte vej. Det er netop lykkedes dem at blive handicapvenlige, selvom foreningen har skydebane og klublokaler i en kælder.

Med økonomisk hjælp fra Skydebane Danmark og Velux Fonden har foreningen fået installeret en stolelift, så handicappede nu også kan forcere trappen.

- Vi har haft flere henvendelser fra handicappede, så derfor gik vi i gang med at søge midlerne, fortæller Poul Jensen fra Skytteforeningens bestyrelse.

I forvejen er skydebanen allerede i 2017 blevet renoveret og moderniseret blandt andet med hæve-sænkeborde, så også kørestolsbrugere vil kunne finde den helt rigtige skydestilling.

Det var nu især med henblik på børnene, at hæve-sænkebordene blev indført. Foreningen har i flere år i samarbejde med DGI haft ugentlige skydetimer med adfærdsvanskelige børn, der har stor gavn af at lære den koncentration, det kræver at ramme skiven.

Desuden er Kølstrup Skytteforening en gang om året vært for 5. klassernes DM-skydning.

Kølstrup Skytteforening tæller godt 60 medlemmer, og nu regner skytterne med at opleve ekstra tilgang af handicappede medlemmer, der kan gøre brug af den nye stolelift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Badmintonforbund er begejstret for Odense

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce