Annonce
Faaborg-Midtfyn

Skytset klar til de store fonde

Aastrup Mølle står vingeløs hen, efter den mistede sine nye vinger for nogle år siden. Nu vil frivillige kræfter skaffe nye vinger til møllen. Foto: Katrine Becher Damkjær

Møllegruppen har indhentet positive anbefalinger fra både Faaborg-Midtfyn Kommune, turistforeningen og Naturturisme I/S

Faaborg: Møllegruppen vil nu gå til de store fonde såsom AP Møller Fonden og Realdania for at skaffe den million kroner, der skal give Aastrup Mølle nye vinger.

Men som det allerførste har gruppen indhentet anbefalinger hos Faaborg-Midtfyn Kommune, Visit Faaborg og Naturturisme I/S.

- Det skal løfte projektet og vise, at det rækker ud over de interesser, som Bjarne Ingwersen og hans familie har, siger Niels Krogh fra møllegruppen.

- Nu starter vi med de store fonde, og hvis det forløber positivt, vil vi nok danne en forening, som så vil forsøge også at skaffe midler lokalt, for eksempel gennem støttemedlemmer, fortsætter Svend Erik Linnebjerg, der også er med i møllegruppen.

I sin anbefaling skriver kommunen blandt andet:

"Møllen har meget stor genkendelsesværdi i et landskab, der generelt rummer meget lidt synlig bebyggelse, og fungerer derfor som et landmark. Møllen har således ud over attraktionsværdi for turisme og handel også en væsentlig landskabelig værdi".

Og Naturturisme I/S følger op:

" Renoveringen af Aastrup Mølle vil have stor betydning for oplevelsen af møllerummet og for at kunne benytte møllen som kaffeplet og attraktion på Øhavsstien."

Endelig skriver Visit Faaborg blandt andet:

"Akltive og autentiske oplevelser er et nøgleord i fremtidens turisme, og derfor vil turister i højere grad efterspørge ferier, hvor tilbud om viden, kultur og fortællinger er rammerne. Det ligger bevaringen af Aastrup Mølle helt i tråd med."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Frodig kulturfantasi midt i et corona-år

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce