Annonce
Assens

Skynd dig at søge: Coronahjælp for over 750.000 kroner på vej til kultur- og fritidsliv

Tobaksgaarden har fået støtte fra Assens Kommunes corona-hjælpepakke til kulturlivet til en udendørs scene. Kulturhuset har tidligere haft succes med udendørs koncerter. Som da Kim Larsen i 2016 gav koncert på Tobaksgaarden. Ved de 14 koncerter, der er planlagt i sommeren 2020, lukkes der ikke nær så mange publikummer ind på grund af coronapandemien. Arkivfoto: Kim Rune.
En særlig corona-hjælpepakke til kultur- og fritidslivet på i alt 762.000 kroner skal skabe liv i Assens Kommune hen over sommeren. Skal du have del i pengene til kulturprojekter, skal du være hurtig.

Der er hjælp på vej til foreninger, kulturliv og forsamlingshuse i Assens Kommune, som er i økonomiske vanskeligheder på grund af coronakrisen.

Der er i alt afsat 762.000 kroner til lokale corona-hjælpepakker til kultur- og fritidslivet. Det er penge, som er i overskud på kulturområdet og fra hallernes budgetter, som nu skal afbøde skader efter nedlukningen i foråret. Det har politikerne i Uddannelse, Børn og Familie samt Beskæftigelse, Erhverv og Kultur besluttet.

Størstedelen af pengene er øremærket til at dække driftsomkostninger, og resten er afsat til at afholde events og projekter, der kan skabe liv i Assens Kommune.

Annonce

Halvdelen af puljen til kulturprojekter og -events er allerede brugt, fortæller Katrine West, som er kulturkonsulent i Assens Kommune.

Tobaksgaarden har fået tilskud til en udendørs scene, hvor kulturhuset i løbet af sommeren vil holde 14 koncerter. Assens Kommune ser gerne, at der kommer endnu mere liv på scenen.

- Puljen skal skabe noget liv og gå i spænd med vores indsats for at sætte skub i detailhandel og turisme. Derfor ser vi gerne, at Tobaksgaarden prøver at få så meget liv som muligt på den scene, siger Katrine West.

Også først til mølle

De fire hjælpepakker

Assens Kommune har oprettet fire corona-hjælpepakker til kultur- og fritidsliv.

  • Fritidsliv, driftspakke: 352.000 kroner. 
  • Fritidsliv, projektpakke: 100.000 kroner. 
  • Kulturliv, driftspakke: 150.000 kroner. 
  • Kulturliv, projektpakke: 160.000 kroner.

Læs mere om, hvordan du får del i hjælpepakkerne på www.assens.dk/genstart.

Sidder du med en idé til et projekt, skal du ikke gemme dig for længe på den. Det er administrationen i Assens Kommune, der godkender, hvem der kan få del i puljerne, og selvom projekterne skal opfylde nogle formelle krav, er tiden også en faktor.

- Det er også først til mølle. Hvis man er hurtig og har et projekt, vi ser som velargumenteret, kan man få støtte. Det skal gå hurtigt, men selvfølgelig ikke så hurtigt, at man ikke kan gennemskue budgetterne, siger Katrine West.

Der er også stadig 60.000 kroner tilbage i Assens Kommunes kultur- og eventpulje, hvor man kan søge op til 5000 kroner pr. arrangement.

For corona-projektpuljen til kulturlivet er der ikke en øvre grænse for, hvor mange penge man kan søge. For fritidsområdet er der sat en grænse på 5000 kroner, og her er der endnu ikke kommet nogen ansøgninger ind, oplyser Steen Søgaard, som er udviklingskonsulent hos Assens Kommune.

Ansøgninger om støtte til driftsomkostninger skal sendes til Assens Kommune senest 1. september. Det er politikerne i Uddannelse, Børn og Familie og Beskæftigelse, Erhverv og Kultur, der beslutter, hvordan midlerne skal fordeles.

Læs mere på www.assens.dk/genstart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce