Annonce
Indland

Skyldig i 28 lovovertrædelser: Kvinde idømt et års fængsel i sag om chikane mod rådmand

40-årige Ania Johansen er blevet idømt et års fængsel ved retten i Odense for blandt andet at have chikaneret rådmand i Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune Susanne Crawley. Foto: Michael Bager

40-årige Ania Johansen blev tirsdag ved retten i Odense fundet skyldig i at true og chikanere en lang række offentligt ansatte, herunder rådmand Susanne Crawley (R).

Annonce

Redaktionen oplyser: Efter denne artikel blev publiceret på Fyens.dk er sagen blevet bedømt i landsretten, hvor straffen til den skyldige er blev halveret.

Retten i Odense idømte tirsdag 40-årige Ania Johansen et års ubetinget fængsel for trusler, omfattende chikane af offentligt ansatte, falske anklager og overtrædelse af tilhold.

Hun blev kendt skyldig i samtlige 28 forhold i anklageskriftet med den begrundelse, at lovovertrædelserne har været af omfattende karakter.

Gennem mere end et år og fire måneder har Ania Johansen mindst 135 gange taget chikanerende, truende eller krænkende kontakt over e-mail eller telefon til offentligt ansatte i Fyns Politi og Odense Kommune, herunder rådmand i Børn- og Ungeforvaltningen Susanne Crawley (R).

Ania Johansen har blandt andet lavet underretninger om Crawleys familieforhold, således at rådmanden har fået besøg af socialrådgivere i sit hjem og undersøgt sin evne til at tage vare på sine børn.

- Det er uhyggeligt, at de (Susanne Crawleys børn, red.) vokser op i et hjem, hvor det er i orden at lave mobning og chikane, sagde den 39-årige under et af sagens i alt fem retsmøder.

Her henviste hun angiveligt til, at hun selv har følt sig chikaneret og uretfærdigt behandlet i rådmandens forvaltning. Hun har forklaret, at hun ikke har haft til hensigt at genere nogen, men at hun har forsøgt at råbe myndighederne op, fordi hun har mistet retten til at se sin søn i en børnesag.

- Jeg var en mor, der var fyldt af chok, sorg og smerte over at have mistet min søn på en løgn, har hun udtalt i retten.

Annonce

Trusler og tilhold

Udover chikane af offentligt ansatte blev Ania Johansen dømt for trusler og for at have overtrådt tilhold og indgivet falske anklager. En del af disse forhold involverer sønnens fars advokat, som hun blandt andet har truet med børnebortførelse.

- Du har kidnappet min søn, så nu tager jeg til Svendborg og tager din datter, har hun blandt andet sagt til advokaten.

Fyens Stiftstidende har tidligere fortalt, at anklager i sagen Stephanie Reby og forvarer Rune Pedersen har været betydeligt uenige om sagens strafudmåling. Rune Pedersen mener, at sagen er ude af proportioner.

- Ania har fuldt forstået de signaler, der er blevet sendt, og hun er fuldt ud klar over, at hun skal holde sig fra at tage kontakt. Det ville være fuldstændig idiotisk af hende at foretage sig mere i den her sag, forklarede han, da han tirsdag endnu engang anmodede om at få Ania Johansen løsladt fra varetægtsfængsling.

Retten afviste at løslade den 40-årige, der har været fængslet siden 31. juli.

Hun valgte allerede ved afsigelsen af anke sin dom til frifindelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Annonce