Annonce
Nordfyn

Skydestævnet rammer plet

Siden mandag har mange skytter i alle aldre deltaget i årets udgave af Lillebæltsskydningen i Særslev. Den lokale skytteforening har stået for arrangementet siden midten af 1970'erne.

Rekordstor deltagelse i denne uges Lillebæltsskydning i Særslev. Blandt de mange deltagere har der været to olympiske skytter.

SÆRSLEV: En stor del af landets allerbedste skytter har siden mandag lagt vejen forbi Særslev Skytteforenings baner for at deltage i årets udgave af Lillebæltsskydningen.

- Vi har blandt andet haft deltagelse af Peter Thuesen og Ann Spejlsgård. Begge skytter har deltaget i De Olympiske Lege, fortæller Anders Buch, der er formand for Særslev Skytteforening.

Lillebæltsskydningen har fundet sted i Særslev siden 1974.

Og det nordfynske stævne rammer stadig plet blandt landets skytter.

- Vi ender nok på mellem 525 og 530 skydninger. Dermed er der tale om et rekordstort antal skydninger, konstaterer en tilfreds formand.

En af de skarpe skytter, der i går var med i Særslev, var 13-årige Signe Knudsen fra Bogense.

Annonce
Lillebæltsskydningen er præget af stor præcision. Blandt denne uges skytter har været deltagere i De Olympiske Lege samt adskillige danske mestre.

Hård konkurrence

- Jeg har været med til Lillebæltsskydningen masser af gange. Det er sjovt at konkurrere og møde en masse mennesker, konstaterer den unge nordfynbo, der allerede har skudt sig til adskillige danske mesterskaber.

Anders Buch har en formodning om, hvor Lillebæltsskydning er så populær blandt skytter fra især Fyn og Jylland.

- Folk ved, at der er mange gode skytter i vores forening. Dermed er de sikre på en masse hård konkurrence.

Blandt de fremmeste skytter fra Særslev Skytteforening er Frans Sørensen og formandens egen datter, Laura Buch. Begge skal deltage i de kommende europamesterskaber i Schweiz.

Et velbesøgt stævne som Lillebæltsskydningen giver en masse arbejde for den arrangerende forening.

- Vi har haft rigtig travlt, og en masse af vores medlemmer har hjulpet til.

Klub i fremdrift

Det er ikke kun med den aktuelle Lillebæltsskydning, at Særslev Skytteforening oplever succes.

Således har den nordfynske skytteforening ikke mindre end 270 medlemmer. Og af dem er cirka 50 børne- eller ungdomsskytter.

- Så vi er selvfølgelig godt tilfredse, bemærker formanden.

Årets Lillebæltsskydning blev i går først på eftermiddagen afsluttet med finalerne i ungdomsrækken.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce