Annonce
Odense

Skurvogn skal gøre odenseanerne gladere for letbanen

Letbanes nye våben for at komme kritikerne i møde: En mobil udstilling om letbanen. Foto: Odense Letbane

Mobil udstilling om Odense Letbane vil flytte rundt i byen de kommende år. Den skal bløde forholdet op til letbanens naboer og gøre odenseanerne klogere på milliardprojektet.

Odense: Opbakningen til det tre milliard dyre letbaneprojekt daler. I januar viste en meningsmåling, at andelen af borgere, der er for letbanen, er skrumpet ind fra 55 til 45 procent i løbet af et år. Godt nok stadig med flere for end imod projektet.

Og nu, hvor projektet er på vej ind i en fase, hvor den endnu mere end tidligere kommer til at påvirke byen med anlægsarbejde med nye veje, fortove og cykelstier, sætter Odense Letbane ind med en skurvogn, der skal bløde forholdet op til letbanens naboer og gøre odenseanerne klogere på projektet.

En mobil udstilling skal i video, tekst og billeder fortælle om letbanen og gøre det nemt for naboerne at få information om arbejdet lokalt. Man kan se, hvordan letbanen bliver bygget, læse om byens udvikling, og man kan også dykke ned i historier om de gamle sporvogne i Odense og andre letbaneprojekter rundt om i Europa. For de mindste er der et lille legehjørne med fokus på letbaner og tog.

Skurvognen vil blive bemandet med mindst en medarbejder fra kommunikationsafdelingen. De har i forbindelse med ledningsflytningerne været forbi mere end 4000 private og erhvervsdrivende naboer for at forberede dem på gener fra gravearbejdet, så de er godt rustet til opgaven.

- Vi har fået positiv respons på, at vi kommer forbi og banker på døren hos naboerne. Men der er jo en del, der ikke lige er hjemme, når vi kommer. Med udstillingen får naboerne bedre mulighed for selv at planlægge, hvornår de vil informeres. Da den står lige i nærheden af det igangværende arbejde, er det oplagt at kigge forbi, når man er på vej hjem fra arbejde eller ned at købe ind, siger Benthe Vestergaard, der er kommunikationschef i Odense Letbane.

I juni vil skurvognen få plads på L. A. Rings Vej tæt ved Ørbækvej, i juli er der sommerferielukket, og i august vil vognen få placering et endnu ubestemt sted i centrum. Skurvognen flytter én gang om måneden.

Åbningstider bliver mandag til torsdag 12-18 og første weekend i måneden 10-14.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

OB For abonnenter

OB's Jakob Breum var ikke klar over, at hans farfars bror var med i pokalfinalen for 48 år siden

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Et af de største overskud i virksomhedens historie: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce