Annonce
112

Skur og containere brændte ved landbrugsskole: Hvis de er påsatte, er det helt forfærdeligt

Beredskab Fyn måtte natten til lørdag rykke ud til flere brande ved Dalum Landbrugsskole i det sydlige Odense. Foto: Local Eyes
Beredskab Fyn har natten til lørdag haft travlt med at slukke brande i området omkring Dalum Landbrugsskole. Politiet arbejder ud fra en teori om, at brandene har været påsatte. Hvis det er rigtigt, er det helt forfærdeligt, siger forstanderen for landsbrugsskolen.

Alt tyder på, at en række brande tæt ved Dalum Landbrugsskole natten til lørdag har været påsatte.

Beredskab Fyn rykkede ud til den første brand efter en anmeldelse kort før klokken 00.30 og da de ankom til stedet fik de travlt med at slukke ilden i et skur og i en række containere ved landbrugsskolen på Landbrugsvej.

Det var dog ikke kun ved landbrugsskolen, at det brændte. Et stykke derfra var der således også sat ild i flere containere ved boligområdet Hvedemarken.

Ifølge brandmester Henrik Bavnhøj fik brandmændene hurtigt kontrol over brandene.

Hos Fyns Politi arbejder man ud fra en teori om, at branden har været påsatte.

Annonce
Beredskab Fyn måtte natten til lørdag rykke ud til flere brande ved Dalum Landbrugsskole i det sydlige Odense. Foto: Local Eyes

Bekymret forstander

Dalum Landbrugsskole fungerer også som kostskole, hvor eleverne sover på skolen.

Hos forstander Jens Munk Kruse vækker det derfor bekymring, hvis brandene ved landbrugsskolen viser sig at være påsatte.

- Hvis brandene er påsatte, er det selvfølgeligt helt forfærdeligt. Den tanke har jeg det absolut ikke godt med. Men jeg håber stadig på, at det er nogle hændelige uheld, siger Jens Munk Kruse, der dog også har noteret sig, at der på samme tidspunkt var ild i flere containere i det nærliggende boligområde Hvedemarken.

- Ja, det er jo det, der gør det lidt ekstra speget, siger han.

Hos politiet hører man gerne fra eventuelle vidner, der kan fortælle mere om, hvordan brandene er opstået. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Beredskab Fyn måtte natten til lørdag rykke ud til flere brande ved Dalum Landbrugsskole i det sydlige Odense. Foto: Local Eyes
Beredskab Fyn måtte natten til lørdag rykke ud til flere brande ved Dalum Landbrugsskole i det sydlige Odense. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fred friskolerne

Man kan sagtens sidde tilbage med en fornemmelse af, at det var tomme tønder, der buldrede, da Socialdemokratiet allerede fra årets begyndelse varslede store nedskæringer på friskoleområdet. Sådan gik nemlig ikke, da finanslovforhandlingerne i sidste uge faldt på plads og godt for det. For ikke alene ville det give mange kommuner et øjeblikkeligt problem med at finde plads til de friskoleelever, der risikerede at sive tilbage til folkeskolen, hvis der var udsigt til en større stigning i friskolernes egenbetaling. Det ville også ramme hårdt i de mindre byer i de kommunale udkanter, hvor engagerede lokale kræfter har forsøgt at sikre områdets fremtid ved at holde liv i den lokale skole, som lokalpolitikerne i stordriftens navn har lukket. Friskoler, der er vokset frem på gammeldags dyder som medbestemmelse og demokrati, og som regeringspartiet næppe kan være oprigtigt interesseret i at spænde ben for. End ikke selv om de 300 millioner kroner, undervisningsministeren varslede at ville tage fra driften af de 550 friskoler, kortvarigt ville pynte et andet sted i statens budget. De buldrende tønder og det kritiske blik på friskolerne var til at begribe, hvis de skyldtes, at skolerne ikke fulgte lovgivningen, eller hvis de underviste efter helt andre principper og i andre fag end dem, folkeskoleloven bekender sig til. Men virkeligheden er jo, at mange af friskolerne er oprettet på geografiske områder, hvor kommunerne for længst har sluppet deres ansvar. Med den månedlange debat om skolernes økonomi kan usikkerhed for fremtiden imidlertid være plantet så dybt i friskolemiljøet, at regeringen bør forsikre skolerne om, at debatten ikke kommer til at gentage sig til næste år. Og ikke nok med det: Regeringen skylder at sikre skolernes fremtidige eksistens og frede dem, så de kan bruge deres engagement på det, de er bedst til - at undervise børn i deres nærområde. Andet kan hverken skoler, elever eller forældre være tjent med.

Annonce