Annonce
Fyn

Skunksag trækker ud: Varetægtsfængsling forlænget for ottende gang

Retten i Odense besluttede onsdag at forlænge en 37-årig skunk-tiltalt mands fængsling for ottende gang. Nu skal manden sidde varetægtsfængslet for sin mindre rolle i sagen frem til retssagens genoptagelse midt i juni. Arkivfoto: Michael Bager
Forsvarer mener, det er helt ude af proportion fortsat at holde en 37-årig mand tiltalt for at have passet skunkplanter varetægtsfængslet. Retten mener det modsatte, og har nu forlænget mandens varetægtsfængsling for ottende gang.

En 37-årig mands håb om at blive løsladt blev onsdag ikke indfriet, og i stedet valgte Retten i Odense at forlænge hans varetægtsfængsling for ottende gang.

Bjørn Clausen, som den 37-årige mand hedder, er én af tre mænd, som er tiltalt for at have dyrket omkring 900 skunkplanter i et hus i Tommerup Stationsby og på en landejendom sydøst for Odense.

Som avisen omtalte onsdag har den 37-årige mand ifølge sin forsvarer kun haft en perifær rolle i skunkaffæren ved et par gange at have passet planterne, og derfor er der ikke proportion mellem den tid på otte måneder, han nu har siddet varetægtsfængslet, og den forventede straf.

Det var dog ikke den opfattelse, Retten i Odense havde onsdag eftermiddag, hvor man igen skulle tage stilling til en såkaldt fristforlængelse. Retten besluttede uden tøven, at den 37-årige skal sidde fængslet, indtil retssagen bliver genoptaget den 17. juni. Det oplyser hans forsvarer til avisen.

Dermed er den 37-årige mand kommet i klemme i coronakrisen, for retssagen var egentligt begyndt i marts. Men fordi domstolene lukkede ned som følge af den store landsdækkende coronanedlukning blev sagen udsat, og eftersom der stadig mangler to vidner at blive afhørt må både den 37-årige og de to øvrige vente bag tremmer, indtil sagen kan genoptages.

Annonce

Psykisk tortur

Allerede på forhånd havde den 37-åriges hustru Jacqueline Clausen forklaret, at parrets fem børn ikke har set deres far siden marts, og at hun havde håbet, han onsdag blev sat på fri fod, indtil retssagen genoptages midt i juni. Det skete ikke.

- Vores børn har ikke set deres far siden den 10. marts. Det er simpelthen psykisk tortur, forklarer Jacqueline Clausen efter rettens afgørelse onsdag.

Hun har hele tiden fastholdt, at hendes mand selvfølgelig skal straffes for det, han har gjort og erkendt, men hun synes, det er ude af proportion nu.

Det samme synes forsvareren, som i onsdagsavisen forklarede, at Bjørn Clausen nu formentligt kommer til at afsone det meste af sin straf i et arresthus. Forholdene i et arresthus er væsentlig ringere end når man afsoner i et fængsel, sådan som er normal praksis i Danmark.

Derfor mener han også, at det såkaldte proportionalitetsprincip bliver overskredet, så Bjørn Clausen risikerer at sidde længere tid varetægtsfængslet end han ville få af dom.

Anklageren har omvendt henvist til, at varetægtsfængslingen tidligere er blevet stadfæstet af landsretten, og at proportionalitetsprincippet ikke er overskredet.

Nu sidder Bjørn Clausen og de to øvrige tiltalte varetægtsfængslet frem til den 17. juni, hvor retssagen genoptages.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce