Annonce
Fyn

Skunklaboratorium ransaget: Litauer anholdt

Ejendommen på Snarupvejen syd for Espe, hvor der gennem nogen tid er blevet brugt rigtig meget strøm for at sikre lune vækstbetingelser for de sarte skunkplanter. Foto: Nanna Lørup Buch
Fyns Politi har torsdag ransaget en landejendom ved Kværndrup, hvor der blev fundet et skunklaboratorium og 7,5 kilo skunk.

Opdateret med nye oplysninger kl. 15.15

Midtfyn: En 41-årig mand fra Litauen bliver fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg, efter at han torsdag blev anholdt efter en politiaktion mod et skunklaboratorium på Snarupvejen syd for Espe på Midtfyn.

Det bekræfter Fyns Politi i blandt andet en pressemeddelelse.

Ransagningen af ejendommen kom ifølge Fyns Politi efter længere tids efterforskning. Det var blandt andet et usædvanligt stort strømforbrug i området, der bragte politiet på sporet af skunklaboratoriet. Præcis som det har været tidligere i mange andre lignende sager, hvor Energi Fyn har registreret et meget stort forbrug af strøm.

Under ransagningen beslaglagde politiet produktionsudstyr samt 7,5 kilo skunk.

På stedet mødte politiet den 41-årige litauer, som man formoder har haft en andel i produktionen, og det er på den baggrund, at han fredag skal fremstilles i grundlovsforhør.

Ejendommen på Snarupvejen fik ny ejer for cirka et år siden, da den blev købt for 230.000 kroner af en person med et østeuropæisk klingende navn.

Annonce
Ejendommen på Snarupvejen syd for Espe, hvor der gennem nogen tid er blevet brugt rigtig meget strøm for at sikre lune vækstbetingelser for de sarte skunkplanter. Foto: Nanna Lørup Buch
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce