Annonce
Faaborg-Midtfyn

Skummer pop-up-shops fløden? Nej, de hjælper med at gøre kagen større, siger borgmester

Borgmester Hans Stavnsager mødte op til snoreklip og en kaffetår, da Coffee Couple, alias Mikkel Dalskov og Rosabella Pearl Larsen, åbnede lørdag formiddag. Foto: Torsten Cilleborg
Ungt par har investeret 60.000 kr. i en sommer i campingvogn i Havneparken i Faaborg. Ferie bliver det langt fra, men forhåbentlig masser af gode oplevelser

Faaborg: Borgmesteren kom til formiddagskaffetid - og til at klippe snoren ved den røde løber - da Mikkel Dalskov, 21, og Rosabella Pearl Larsen, 20, lørdag lod kaffemaskinens dampende vand risle ned over de friskkværnede, økologiske bønner blandet hos Estate Coffee i Haarby efter Mikkel Dalskovs dessiner.

Specialblandingen fås kun hos Coffee Couple, der er poppet op i en til formålet indrettet campingvogn i Havneparken, Faaborg.

- Kaffen er god, rigtig god, lød det med kendermine fra borgmester Stavnsager, da han havde nippet til sin varme latte.

Annonce


Vi vil også gerne bidrage til liv i byen og lave arrangementer med hjælp vores netværk,

Rosabella Pearl Larsen, medindehaver af Coffee Couple, Havneparken i Faaborg


Der er den selvfølgelig også på Færgegården og Café Soze, der ligger stenkast fra turisthotspottet i Havneparken, ligesom den er i på byens andre caféer, der har en husleje noget over de 2450 kr., det koster at leje en stadeplads i Havneparken for de fire sommermåneder.

Mikkel Dalskov og Rosabella Pearl Larsen har droppet deres andre job og satset en god bid af opsparingen på deres sommereventyr. Foto: Torsten Cilleborg

Så spørgsmålet er, om Coffee Couple, Natascha Schmidt, der åbner isbod i campingvognen ved siden af, og de foodtrucks, der snart åbner ved Vestkaj og parkeringspladserne langs havnebassinet, kommer og skummer fløden på bekostning af den del af byens næringsliv, der har åbent hele året rundt og holder liv i Faaborg?

Rigelig plads til alle

Stavnsager har fået spørgsmålet før og siger:

- Selvfølgelig ligger der overvejelser til grund for, at vi i år har åbnet for flere stadepladser, end de tre vi forsøgte os med ved Vestkaj sidste år.  Og der er da rigtigt, at der skal være en balance.

- For mig at se handler det om, at vi gør kagen større, så der bliver store stykker til flere, og jeg tror på, at vi, når vi øger udbuddet, kan tiltrække flere mennesker. Bliver denne sommer tilnærmelsesvis på højde med den, vi havde sidste år, er der rigeligt plads til, at alle kan lave en god indtjening, vurderer borgmester Hans Stavnsager (S).

Nu er det da heller ikke helt uden risiko for det unge kærestepar, at sætte de næste tre-fire måneder i campingvognen i Havneparken. De har satset 60.000 kr. af opsparingen i deres fælles projekt og kommer til at bruge de mest af deres vågne tid på at sælge økologisk kaffe, te og sodavand til tørstige sommergæster.

- Og vi vil også gerne bidrage til liv i byen og lave arrangementer i Havneparken med hjælp vores netværk, siger Rosabella Pearl Larsen.

Annonce

Ferien må vente

Det flittige par har droppet deres øvrige job for at gå all in på deres kæresteprojekt. Mikkel Dalskov har blandt andet arbejdet i Ungdomsskolen og som handicaphjælper, mens Rosabella Pearl Larsen har stået i Vesterport bageri - og via den forbindelse sørger for, at der også er lidt mundgodt til brødflove gæster.

Man kan også købe bønner med hjem. Mikkel Dalskov har selv sammensat denne blanding hos Estate Coffee i Haarby. Foto: Torsten Cilleborg

- Så må vi holde ferie bagefter. Det her skulle jo gerne kaste noget af sig, så kan vi kan tage en tur gennem Europa i vores gamle Berlingo. Men vi håber jo også, at denne sommer i Faaborg giver os en masse gode og sjove oplevelser, siger Mikkel Dalskov.

Parret regner med, at Coffee Couple har åbent, når der er kunder til det. Det vil sige fra tidlig formiddag til sidst på dagen.

Kaffekortet er stort og varieret. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Odense For abonnenter

Danni vil kæmpe for, at populær misbrugsbehandling kan overleve: - Jeg skal ikke tilbage til det kommunale tilbud

Annonce