Annonce
Faaborg-Midtfyn

Skummende regnskab: Bryghusejer kan ikke få armene ned

Eddie Szweda er en glad indehaver af Midtfyns Bryghus, som netop har leveret et flot 2018-regnskab. Arkivfoto
Midtfyn Bryghus gør klar til økologi og køb af bygninger, hvor bryggeriet i dag lejer sig ind. Meldingen kommer efter er rekordregnskab i 2018 og udsigten til et endnu bedre i 2019.

Årslev: Det går godt for Midtfyns Bryghus, som i 2018 præsterede et resultat før skat på 350.000 kroner.

Det er godt 250.000 kroner bedre end året før, og det kan for alvor få det brede smil frem hos indehaveren af bryghuset, Eddie Szweda. For det er faktisk det bedste resultat i virksomhedens historie.

- Vi har kæmpet i 13 år, for man bygger ikke noget op på bare en dag. Det er mange års hårdt arbejde, som nu bærer frugt, siger Eddie Szweda, der gerne sætter flere ord på den pæne fremgang.

Den skyldes blandt andet, at Midtfyns Bryghus har lavet en aftale med tre større detailkæder. Desuden er der også kommet flere såkaldte fantombryggere ind på bryggeriet i Årslev. Det er bryggere uden eget bryggeri.

- Vi har en totalkapacitet på 360.000 liter øl om året. I vores bedste år producerede vi 235.000 liter, så fantombryggere køber ledig kapacitet hos os, og det slår igennem på bundlinjen, forklarer Eddie Szweda, der fik brygget 200.000 liter sidste år.

- Det hjælper også, at vi er blevet kendte. Vores brand er stærkere end nogensinde, og internt har vi gennemgået hele produktionen og effektiviseret, så vi producerer mere fornuftigt. Der sparer vi også mange penge, bemærker bryggeriejeren.

Annonce

Midtfyns Bryghus A/S

Direktion: Eddie Szweda

Bestyrelse: Anne Larsson (formand), Preben Bladt, Eddie Szweda, Henrik Nonnemann

Regnskabstal 2018 (2017)

Bruttofortjeneste: 2.364.402 (2.391.046)

Driftsresultat: 745.903 (463.636)

Resultat før skat: 351.381 (92.528)

Årets resultat: 265.636 (56.629)

Egenkapital: 2.492.928 (1.627.792)

2019 starter godt

Midtfyns Bryghus blev stiftet 1. januar 2005 i Brobyværk. I foråret 2013 flyttede ølproduktionen til lejede lokaler på Industrivej i Årslev, hvor produktionskapaciteten blev øget betragteligt.

I nu fire år har bryghuset haft plus på bundlinjen. Inden da var regnskaberne i flere år præget af røde tal.

- Vores resultat i 2018 skal ses i lyset af, at omsætningen kun er vokset med tre procent. Øl er blevet billigere i indkøb, og vi satte også priserne ned for to år siden. Til vores store kunder er prisen endnu lavere, fordi de køber lidt mere, understreger Eddie Szweda, som kan melde om en forrygende start på 2019.

I år forventes det, at bryghuset brygger mere end 250.000 liter øl.

- Det er gået sindssyg godt, og jeg har armene helt oppe. Vi er en million foran sidste år i de første fire måneder af 2019, så det går forrygende. Normalt stopper vi produktionen i januar og februar, hvor vi kun sælger fra vores lager. Men siden vi kom tilbage fra juleferien, har vi faktisk produceret, lyder det fra Eddie Szweda.

Økologi på vej

Han gør nu klar til at blive herre i eget hus.

- Vi har været underfinansieret hele vejen igennem, fordi vi skulle afdrage hurtigt på vores anlægslån. Så hvis vi kan lave en omfinansering af vores lille restgæld over nogle flere år, så vil vi gerne købe bygningen. Det vil være med til at forbedre vores driftsresultatet med 250.000 kroner om året, vurderer indehaveren, som også har andre ting i støbeskeen.

- Vi er i gang med de sidste godkendelser til økologisk produktion. Det er nu ikke, fordi vi går over til det lige nu, men så har vi muligheden, hvis Coop spørger, om vi kan lave tre økologiske øl til dem. Og fantombryggerne vil også gerne have det, siger Eddie Szweda.

Midtfyns Bryghus har i dag fem fuldtidsansatte, en bogholder en gang om ugen samt en økonomikonsulent tilknyttet.

Det går godt hos Midtfyns Bryghus, som i dag har fem fuldtidsansatte. Arkivfoto:
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce