Annonce
Nyborg

Skulpturer bliver på depotet

To af disse tre skulpturer skabt af kunstneren Harvey Martin kommer ikke ud i byen og gør glæde. Kommunen har fundet ud af, at de slet ikke tilhører kommunen, men derimod kunstnerens enke. Den tredje har kommunen fået af turistforeningen. Arkivfoto: Mogens Rasmussen.
Skulpturer af kunstneren Harvey Martin kommer ikke ud i gaderummet. De tilhører nemlig slet ikke kommunen.
Annonce

Nyborg: - Hvorfor står der flere spændende kunstværker gemt væk på Nyborgs materialeplads i industrikvarteret? Hvorfor er de ikke ude i byen og sprede glæde?

Sådan spurgte Fyens Stiftstidende i juni måned de ansvarlige på Nyborg Rådhus, og alle lignede et spørgsmålstegn.

Kunstneren Harvey Martins tre skulpturer var gået i glemmebogen lige som et par andre værker, og ingen vidste rigtig noget.

Men nu står det fast, at i hvert fald nogle figurerne ikke kommer ud i det offentlige rum igen.

- Jeg har snakket med enken til Harvey Martin, og figurerne tilhører hende og ikke kommunen. Derfor venter vi bare på en tilbagemelding om, hvad hun vil med dem, siger Erik Rosengaard (V), formand for kommunens kulturudvalg.


Jeg har snakket med enken til Harvey Martin, og figurerne tilhører hende og ikke kommunen. Derfor venter vi bare på en tilbagemelding om, hvad hun vil med dem

Byrådsmedlem Erik Rosengaard, formand for Kulturudvalget


- Vi kan jo ikke sætte noget ud, der ikke er vores, siger han.

To af skulpturerne hørte til en trio, der hed "Hvad tager vi med os" og var en kommentar til den evigt aktuelle flygtningedebat. Den tredje figur i gruppen blev stjålet eller blev i hvert fald væk for mange år siden i 2013 måtte kommunen betale 80.000 kroner i erstatning for den.

En af Martin-figurerne, der står på materialegården, kan kommunen dog roligt stille frem igen. "Hip hip hurra"-figuren, der i mange år stod foran slottet, er skænket til byen i 1997 af Nyborg Turistforening efter en økonomisk håndsrækning fra Nordea Danmark Fonden.

Annonce

Registrant

Sagen om skulpturerne er aktuel, for kulturudvalget har haft den udendørs kunst på dagsordenen.

Her kunne politikerne for første gang se en ny registrant, hvor kommunens kunstværker, der hører hjemme i det offentlige rum, er registreret. Sådan en liste har man ikke haft før, og derfor var der ingen samlet viden om kommunens kunst.

- Nu skal der arbejdes videre med registranten, og meningen er, at den skal på kommunens hjemmeside med billeder og så videre, siger Erik Rosengaard.

Vandkunsten

Mange borgere går op i den offentlige kunst og har en mening om det.

En af dem er Thorkild Jørgensen, Vesterhavnen, der for nylig sendte avisen en mail med et godt forslag:

Vandkunsten, der stod på Kongens Skibsbro i mange år, er sat i depot. Men hvorfor ikke stille den op på Schønheiders Plads på Vesterhavnen, spørger Thorkild Jørgensen.

Vandkunsten er skænket til kommunen af det lokale firma, Mogens Pedersen A/S, og det var netop det firma, der i 2005 stod for etableringen af havnens jolle-bassin, der ligger lige ved siden af Schønheiders Plads.

Vi lader forslaget gå videre, men af kulturudalgets nyeste dagsorden fremgår det, at det er besluttet at stille vandkunsten ved havnekontoret i lystbådehavnen.

Politikerne vil gerne have mere kunst i det offentlige rum, og det første, man kan vente sig, bliver nogle store gavlmalerier.

- Vi har en ide om at udsmykke nogle gavle eller vægge først og fremmest i Nyborg, Ullerslev og Ørbæk. Nu går vi i gang med at finde de rigtige steder, og så skal vi finde ud af, hvad det skal være for noget kunst. Det kan godt være, at det skal skabes i samarbejde med skolerne, men det skal jo under alle omstændigheder være kvalitet, så vi kan have det hængende, siger Erik Rosengaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dyster corona-prognose for Danmark: Kraftigt stigende smitte og tocifrede dødstal til jul

Fyn

Kendt fynsk kok i spil som Årets Fynbo

Kerteminde For abonnenter

Kommune meldt til Arbejdstilsynet for nedrivning af silo: - Det er helt vanvittigt, det de har gang i

Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Annonce