Annonce
Nordfyn

Fartdilemma: Skulle jeg træde på bremsen eller speederen?

Fartdilemma på grænsen til Søndersø. Foto: Søren Ole Petersen
For nyligt kom en af avisens læsere ud for et fartdilemma ved indgangen til Søndersø.

Søndersø: "På vejen Kalvegangen i Søndersø kom jeg ud for noget af et dilemma", har læser Søren Ole Petersen skrevet til redaktionen. "Skulle jeg træde på bremsen eller speederen?".

Vi har undersøgt baggrunden for det lidt misvisende skilteri.

- Ja, det kan være lidt en udfordring at forstå og få alle de skilte til at give mening, og nogle gange bliver det lidt dobbeltkonfekt. I denne sammenhæng er ophør af hastighedsbegrænsning på 50 km/t et midlertidigt skilt, som er opsat i forbindelse med, at der er udlagt ny belægning, hvor hastigheden midlertidigt nedsættes til 50 km/t, forklarer den kommunale driftschef, Louise Rasmussen.

Annonce

- Skiltet med ophør kunne have været undladt her, da bilisterne lige efter kører ind i Søndersø, hvor de kører forbi byzonetavlen, hvorfra der højest må køres 50 km/t. Så fra byzonetavlen er det højest tilladt at køre 50 km/t, da det jo mødes efter, at bilisten er kørt forbi ophør af 50 km/t. Men entreprenøren har for at være på den sikre side opsat ophørsskiltet.

Så svaret på den muntre henvendelse fra Søren Ole Petersen er - selvfølgelig - at lade foden hvile med uforandret tyngde på speederen og fortsætte med maksimalt 50 kilometer i timen henover bygrænsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce