Annonce
Middelfart

Skulderklap fra én storklub til en anden

GOG-målmand Søren Haagen overvåger sit holds angreb fra egen målende. Der var godt fyldt i Lillebæltshallen med op med 500 tilskuere. Foto: Jan Bonde
Mægtige GOG var som ventet en for stor mundfuld, da 3. divisionsholdet Middelfart HK torsdag aften tog imod i pokalturneringen. Men der var anerkendelse fra den sydfynske storklub til værterne for det fine ungdomsarbejde, der i disse år driver klubben ved Lillebælt fremad.

Middelfart: Oplevelsen var stor, men det var forskellen også, da ligaholdet fra GOG torsdag aften mødte Middelfart HK fra 3. division.

Men med 400 aktive medlemmer i Middelfart - og med to ungdomshold i flere rækker - har klubben ved Lillebælt bedre fat end længe, og det blev der nikket anerkendende til fra de sydfynske gæster.

GOG-ikonet Poul Syberg talte før kampen foran dele af publikum, og han var imponeret over at høre om så mange aktive medlemmer.

- Så er I jo også en storklub - i hvert fald målt på medlemmer. Det er flot, lød det.

Annonce
Så er kampen igang, og de to holds spillere hilser lige behørigt på, inden nærkampene tager over. Foto: Jan Bonde

En glad aften

Mens de rødblusede Middelfartspillere måtte slide i det på banen, var arbejdet udenfor først og fremmest gået forud for kampen. Middelfarts bestyrelse havde sørget for et godt oplæg, så der var op mod 500 på plads, da kampen gik igang.

Formand Jacob Sandberg og Jesper Boesen Thomsen fra bestyrelsen stod klar til at tage imod publikum før kampen.

- Det vigtigste for os er, at der sidder en fyldt hal, som får en god oplevelse i aften, sagde Jacob Sandberg.

Og det fik publikum - leveret af en blanding af veloplagte, unge GOG'ere og godt fightende Middelfart-spillere, der måtte se sig slået med "beskedne" 25-40.

Navne:

Inden kampen var de to trænere Nicolej Krickau fra GOG og Søren Hougaard fra Middelfart forbi "VIP-loungen" for at lægge op til kampen. Og de hyggede sig begge to med Stiftstidendes optakt til kampen, hvor Krickau mente, at Middelfart havde været meget dygtige til at underspille sin rolle.

Poul Syberg - GOG-mæcen - blev præsenteret som "håndboldens grand old man", da han skulle tale for fremmødte Middelfart-tilskuere før kampen. Men på få minutter speedsnakkede han nærmest ørerne af sine tilhørere - dog fra en position som siddende gæst.

- Hvad skal Middelfart gøre som håndboldklub? Tja, det er svært at sige, men der er jo er jo mange dygtige folk i Middelfart. Men jeg kan være bange for, at I er for travlt et folkefærd. Nede hos os skete der ikke så meget, dengang vi startede. Der var tid til at være i klubben, sagde Syberg.

Han blev efterfulgt af journalist, forfatter og Byens Bedste-konferencier Erik Nielsen, der for ikke så længe siden har skrevet bogen "Gudmekongerne" om netop fænomenet GOG. Nielsen speedsnakker altid, og måske har han også speedet lidt til pedalen for at nå frem. I hvert fald var han på plads i Lillebæltshallen blot en time efter at have lagt op til radioavisen på sit P4 Fyn-job.

Erik Nielsen er selv en slags kult på Sydfyn. I hvert fald fik han i årevis gratis is, når han var i hallen for at rapportere om GOG. Torsdag aften fik Stiftstidendes udsendte en slags retfærdig udligning, da der blev serveret kaffe ved den bærbare pc. Endda leveret af Pernille Stenkil Hansen, der sidder i bestyrelsen hos Middelfart HK. Og som har en fortid på såvel det danske landshold som i GOG.

- Jeg holder med håndbolden i aften. Det er dejligt, at vi kan samle så mange mennesker i aften. Det eneste, der ærgrer mig er, at det er vores træningstid, der er forsvundet på grund af kampen, sagde Pernille Stenkil Hansen med et smil. Hun træner et stærkt pigehold i klubben.

Under sit foredrag kom Erik Nielsen ind på, hvor stærkt det er, at stjerner som Nikolaj Jacobsen, Jakob Larsen og Jan Pytlick også har trænet småbørn i GOG. Her kan Middelfart efterhånden godt være med. I hvert fald er der masser af divisionserfaring på trænersiden i Middelfart, hvor flere tidligere GV Ejby-spillere nu tager en tørn. Og altså også Pernille Stenkil Hansen.

GOG havde let ved at finde vej til ellers rutinerede Christian Lynggaards mål i kampens begyndelse. Foto: Jan Bonde
GOG-holdet klar til kamp. Foto: Jan Bonde
Middelfart-spillerne blev taget flot imod ved deres indløb, som naturligvis var ledsaget af nogle af de mange ungdomsspillere, klubben råder over. Foto: Jan Bonde
Journalist, forfatter og Byens Bedste Middelfart-konferencier Erik Nielsen holdt oplæg før kampen. Han har nemlig skrevet bogen "Gudmekongerne" om GOG. Og da han også er ophavsmand til "Bogen om brunsvigeren", var der dækket op til de fremmødte. Foto: Jan Bonde
Publikum fandt hurtigt på plads i hallen. Foto: Jan Bonde
Med op mod 500 publikummer blev det en god håndboldaften i Lillebæltshallerne. Foto: Jan Bonde
Middelfart HK-formand Jacob Sandberg var glad for, at mange var mødt frem for at støtte hjemmeholdet. Foto: Jan Bonde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce