Annonce
Sport

Skuffet islandsk EM-profil føler med danskerne

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Island fik stryg af Ungarn, og dermed sluttede Danmarks EM i det indledende gruppespil.

De danske tilskuere i Malmö Arena bakkede entusiastisk op om de islandske håndboldherrer onsdag aften i håbet om en hjælpende hånd.

Men opbakningen var forgæves. Efter islandsk dominans i første halvleg vandt Ungarn overlegent med 24-18, og det skuffer den islandske fløjspiller Gudjon Valur Sigurdsson, som føler med det danske hold.

- Jeg er skuffet på vegne af holdet og mine venner, som jeg har kendt i mange år. Hvilken form for ven ville man være, hvis man ikke ønsker dem det bedste? spørger den tidligere AG København-spiller retorisk.

Han nød opbakningen fra den dansk-islandske fansymbiose, selv om han og holdkammeraterne ikke kunne give tilskuerne det, de havde håbet på.

- De var fantastiske. Det var bevægende at se op til kampen. Jeg føler med dem og er ærgerlig over, at vi ikke kunne give dem en bedre kamp.

Island førte stort i første halvleg, men gik helt ned med flaget efter pausen, hvor islændingene blot scorede seks gange.

- Jeg troede, vi havde kampen under kontrol. Da det stod 14-10 til os, så det virkelig godt ud. Men derefter var der ikke meget, der gik vores vej.

- Jeg er måske ikke chokeret, men skuffet. Vi havde en stor mulighed - og jeg ved, det er en lang turnering, hvor alt kan ske - men nu er vi i en sværere situation end før kampen. Det er skuffende, siger Gudjon Valur Sigurdsson.

Island er videre til mellemrunden, men uden point.

Ud over de forsvarende verdensmestre fra Danmark har de franske håndboldherrer også forladt turneringen allerede inden mellemrunden.

- Det er ikke godt for sporten, når vi mister to af de største nationer. Vi vil gerne have, at lande som Frankrig, Tyskland og Danmark kommer videre, for det øger seertallene og får flere tilskuere på lægterne, siger den islandske fløjprofil.

Danmark spiller en nu ligegyldig kamp mod Rusland klokken 20.30 i samme arena.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce