Annonce
Nordfyn

Skuffende indsamling til flygtninge i Otterup: - Flere lukkede slet ikke døren op

Borgerne i Otterup donerede søndag godt 10.614 kroner til Dansk Flygtningehjælp, da de 16 indsamlere gik rundt med den hvide indsamlingsbøtte. Privatfoto
Bente Skønnemann, koordinator for Dansk Flygtningehjælps indsamling i Otterup, måtte konstatere, at der var færre indsamlere end sædvanligt, og at det indsamlede beløb også faldt markant. Blandt andet på grund af modvilje hos folk til at donere penge.

Otterup: Borgerne i Otterup bidrog søndag med 10.614 kroner til Dansk Flygtningehjælps årlige landsindsamling, og det er en markant tilbagegang i forhold til sidste år, hvor der blev samlet 15.945 kroner ind.

Bente Skønnemann, koordinator for indsamlingen i Otterup sammen med den overordende ansvarlige Allan Hansen, vurderer, at der er flere årsager til resultatet. Dels var der kun 16 indsamlere denne gang mod 26 året før. Dels oplevede hun og andre af indsamlerne, at velviljen ikke var lige stor hos alle.

- Der var flere af os, der oplevede, at folk ikke lukkede op, selv om vi kunne se, at de var hjemme, fortæller Bente Skønnemann og tilføjer, at den slags tilfælde ikke er isoleret til Otterup.

Hun ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at finde flere lokale indsamlere. 19 havde godt nok tilmeldt sig, men kun 16 af dem mødte op.

- Derfor kan jeg ikke lade være at tænke på, at der visse steder har siddet folk og ventet på, at vi ville komme og er blevet skuffede, fordi vi ikke havde mulighed for at komme rundt til alle.

Annonce

Øget samarbejde

Det skuffende resultat får Bente Skønnemann til at overveje, hvad der skal til for at vende tilbagegangen inden næste års indsamling. Eksempelvis spekulerer hun i at indlede et samarbejde på tværs af kommunen, så man på forskellig vis hjælper hinanden.

- Der er ingen grund til at vi alle skal gå rundt og opfinde den dybe tallerken, siger hun og rækker hånden ud til indsamlerne i Bogense og Søndersø.

Ligeledes øjner hun, at vejen til at få flere indsamlere kan ske ved at indlede samarbejde med skoler.

- Vi kan gøre meget mere, end vi gør i dag, mener Bente Skønnemann.

I visse tilfælde kan det også nødvendigt at præcisere, hvad de indsamlede penge går til, så folk ikke er i tvivl om, det nytter at donere.

- Vi samler ind til en vigtig sag, der er 70 millioner flygtninge i verden. Tre-fire procent af vores indsamlede penge går til administration, resten når ud til de mennesker, som har behovet.

På landsplan blev der indsamlet godt 11 millioner kroner hentet ind af 10.000 mennesker, der valgte at bruge tre timer søndag i den gode sags tjeneste.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce