Annonce
Nordfyn

Skuffende indsamling til flygtninge i Otterup: - Flere lukkede slet ikke døren op

Borgerne i Otterup donerede søndag godt 10.614 kroner til Dansk Flygtningehjælp, da de 16 indsamlere gik rundt med den hvide indsamlingsbøtte. Privatfoto
Bente Skønnemann, koordinator for Dansk Flygtningehjælps indsamling i Otterup, måtte konstatere, at der var færre indsamlere end sædvanligt, og at det indsamlede beløb også faldt markant. Blandt andet på grund af modvilje hos folk til at donere penge.
Annonce

Otterup: Borgerne i Otterup bidrog søndag med 10.614 kroner til Dansk Flygtningehjælps årlige landsindsamling, og det er en markant tilbagegang i forhold til sidste år, hvor der blev samlet 15.945 kroner ind.

Bente Skønnemann, koordinator for indsamlingen i Otterup sammen med den overordende ansvarlige Allan Hansen, vurderer, at der er flere årsager til resultatet. Dels var der kun 16 indsamlere denne gang mod 26 året før. Dels oplevede hun og andre af indsamlerne, at velviljen ikke var lige stor hos alle.

- Der var flere af os, der oplevede, at folk ikke lukkede op, selv om vi kunne se, at de var hjemme, fortæller Bente Skønnemann og tilføjer, at den slags tilfælde ikke er isoleret til Otterup.

Hun ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at finde flere lokale indsamlere. 19 havde godt nok tilmeldt sig, men kun 16 af dem mødte op.

- Derfor kan jeg ikke lade være at tænke på, at der visse steder har siddet folk og ventet på, at vi ville komme og er blevet skuffede, fordi vi ikke havde mulighed for at komme rundt til alle.

Annonce

Øget samarbejde

Det skuffende resultat får Bente Skønnemann til at overveje, hvad der skal til for at vende tilbagegangen inden næste års indsamling. Eksempelvis spekulerer hun i at indlede et samarbejde på tværs af kommunen, så man på forskellig vis hjælper hinanden.

- Der er ingen grund til at vi alle skal gå rundt og opfinde den dybe tallerken, siger hun og rækker hånden ud til indsamlerne i Bogense og Søndersø.

Ligeledes øjner hun, at vejen til at få flere indsamlere kan ske ved at indlede samarbejde med skoler.

- Vi kan gøre meget mere, end vi gør i dag, mener Bente Skønnemann.

I visse tilfælde kan det også nødvendigt at præcisere, hvad de indsamlede penge går til, så folk ikke er i tvivl om, det nytter at donere.

- Vi samler ind til en vigtig sag, der er 70 millioner flygtninge i verden. Tre-fire procent af vores indsamlede penge går til administration, resten når ud til de mennesker, som har behovet.

På landsplan blev der indsamlet godt 11 millioner kroner hentet ind af 10.000 mennesker, der valgte at bruge tre timer søndag i den gode sags tjeneste.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce