Annonce
Speedway

Frederik Jakobsen efter VM-bronze i holdspeedway: Banen snød os

Skuffelse lyste ud af den danske trup, da den fik overrakt bronzemedaljerne i Manchester - her med den fynske kaptajn, Frederik Jakobsen, forrest. Foto: Sportexpress/Ritzau Scanpix
Det rød-hvide U21-landshold i speedway skuffende overhalet af både Polen og England i Manchester fredag aften i finalen ved hold-VM.

Speedway: Det danske landshold i speedway fik en elendig start, da der fredag aften blev kørt om VM-holdtitlen for U21-kørere på Belle Vue-banen i Manchester, England.

- Det skal ikke være nogen undskyldning. Men der var mere belægning på banen ved træningen end i løbet, og det tog et stykke tid, inden vi fik setuppet på plads. Og så var de andre - i hvert fald polakkerne - kørt, konstaterer den fynske kaptajn for det danske landshold, Team Fjelsteds Frederik Jakobsen.

Der var - ligesom i vestjyske Outrup i sidste sæson - ellers lagt op til et drama om guldet mellem Danmark og Polen i Manchester. I Outrup missede de rød-hvide guldet til sidst i et tæt opgør med polakkerne, men fredag aften var polakkerne suverænt bedre end danskerne. Og danskerne blev endog overhalet af englænderne med en forrygende kørende Robert Lambert, og de rød-hvide måtte således nøjes med bronze.

Polakkerne havde det bredeste hold, hvor alle kørere præsterede - anført af Bartosz Smektala med 13 point. Hos danskerne var Mads Hansen ene om at slå helt igennem med 11 point. Frederik Jakobsen, der blandt andet ødelagde en motor og måtte op på reservecyklen, hentede otte point, mens Patrick Hansen og Jonas Jeppesen begge scorede seks point. Robert Lambert kørte hele 20 point hjem for englænderne. Alligevel var danskerne ved at indhente englænderne til sidst.

Sådan sluttede det i Manchester: 1. Polen for sjette år i træk (41 point), 2. England (33 point), 3. Danmark (31 point) og 4. Australien (21 point).

Annonce
Bekymrede danske kørere følger et af heatene på Belle Vue-banen i Manchester. Det er fynske Frederik Jakobsen yderst til venstre. Foto: Sportexpress/Ritzau Scanpix

Ikke tid til at gruble

- Bronze var selvfølgelig ikke, hvad vi havde håbet på. Men det er som det er. Vi må bare op på hesten igen, lyder det fra Frederik Jakobsen.

Den 20-årige kører fra Aarup får ikke megen tid til at gruble over resultatet i Manchester. Allerede tirsdag går det løs i den svenske eliteserie, og i næste weekend skal Frederik Jakobsen køre VM for hold på seniorplan i russiske Togliatti sammen med Leon Madsen og Niels-Kristian Iversen. Det er en parløbsduel, hvor holdenes U21-kørere skal optræde i mindst et heat.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

Kultur

Glamsbjerg lyser julen ind

Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce