Annonce
Fyn

Skuffelse: Kun halvt så mange ville cykle og løbe i år

Løberne blev sendt mod Østerstrand i strålende sol. Foto: Nana Hanghøj

Fra 141 hold i 2017 til blot 68 i år. Tæt løbskalender en del af skylden for deltagernedgang for Bike and Run i perfekte rammer. Tendensen er landsdækkende.

Fredericia: Solen bagte ned over græs og parkeringsareal ved Fredericia Sundhedshus, da der blev varmet op i fin stil til årets udgave af Bike and Run i Fredericia. Men de helt perfekte forhold til trods, så var minerne ikke helt tilfredse hos løbsarrangør Ib Østergaard fra Fag og Firmaidrætten i Fredericia.

- Vi har kun halvt så mange hold med som sidste år, så det er selvfølgelig lidt skuffende. Men vi kan se, at der er en generel afmatning alle de steder, hvor der holdes Bike and Run, siger Ib Østergaard.

Han tror stadig på konceptet om at sætte firmaer og venner til sammen at lave et hold på fem, der tilsammen skal dels cykle, dels løbe et marathon.

- Vi er da klar næste år igen, og så skal vi måske organisere os lidt anderledes. Vi har brugt mange kræfter på vores "mudrace", og det har måske taget lidt opmærksomheden fra det her, siger Ib Østergaard.

Annonce

Det er niende gang Fag og Firma Idrætten i Fredericia arrangerer Bike and Run.Løbet afvikles 12 steder i Danmark.

Alle hold gennemfører en marathon fordelt på tre gange løb og to gange cykling.

Løberuten er på to gange 2,5 km, mens cykelturen er på 13,4 km med vendepunkt ved Fjordalleen i Østerby.

Løbsresultater kan følges på firmaidrættens hjemmeside under bike and run.

Deltagerne skulle finde hullet i hækken og det gik galt for et par stykker, som dog hurtigt blev ledt på rette vej. Foto: Nana Hanghøj

Stor frivillig indsats

For de 68 deltagende hold kunne aftenen ikke tegne bedre. Det fine vejr trak tilskuere til både ved start og mål og ude langs ruterne. En duft af grill lagde sig over pladsen, hvor firmaholdene havde gjort klar til hygge, og sendte et luftspor ud til løberne og kørerne på ruten, så de måske gav den ekstra kræfter på vej til mål.

Præcis kl. 18 røg de første løbere afsted på to gange 2,5 km løb langs Østerstrand. Og formand for Fag og Firma Karl Gustav Sørensen kunne tage fat på at rykke rundt på afspærringer, så der var klar til, at cyklisterne kunne komme ind på pladsen.

- Det er næsten det samme arbejde, om vi har 10 eller 100 løbere. Vi skal have dækket de samme posteringer ude på ruten, og skal have folk her på pladsen. Selvfølgelig er der lidt mere tryk på, når der er så mange deltagere, som vi havde sidste år, siger han.

Selv om deltagerantallet var skruet ned fra imponerende 141 hold i 2017 til 68 hold i år, så var der alligevel trængsel ved skiftestedet mellem løb og cykel. Foto: Nana Hanghøj

Udfordret af kronprinsen

Mellem 80 og 100 hold er det ideelle for løbet, så det satser man at nå op på næste år. Men inden da skal der bruges frivillige kræfter på at arrangere Fag og Firmas øvrige events - et helt nyt mandeløb og den store succes Kvindernes Mudrace til september på Fælleden.

- Så vi lægger også selv mange aktiviteter i kalenderen, som folk kan vælge til, erkender Karl Gustav Sørensen, som dog også ser både Hannerupløbet grundlovsdag og Royal Run, som markerer kronprins Frederiks 50 års dag som løb, der har udfordret deltagerantallet i årets Bike and Run.

- Og så var der optræk til konflikt, hvor folk måske har været i tvivl om, hvorvidt de har været i arbejde eller strejket. Det kan også have haft betydning, siger han med henvisning til, at løbet blandt andet er en yndet aktivitet for firmahold.

Bike and Run er for alle aldre og både elite og bredde. Fredericia TriatlonTeam var stærkt repræsenteret med mange unge. Foto: Nana Hanghøj

Video fra løbet:

Intet løb uden opvarmning. Der blev gået til den med høj musik i høj sol foran sundhedshuset. Området er ideelt til start- og mål-område. Foto: Nana Hanghøj
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce