Annonce
Odense

Skuespillere er klar til at underholde

I "Smilepause"-kabareten optrædere Liselotte Krogager blandt andet med Liva Weel. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Mød fem af de lokale revyfolk, der er klar til de første udgaver af Smilepausen. Flere skuespillere er klar i kulissen.

Skuespiller Liselotte Krogager, Ganløse Revyen:

Skuespiller Liselotte Krogager venter på at prøverne til Ganløse Revyen begynder sidst i april for premieren 12. juni er endnu ikke skubbet, og det satser hun heller ikke på, at den bliver. Men aflysningen af hendes optrædender på plejehjem lider under coronavirus, og derfor er hun glad for at kunne nå ud til målgruppen alligevel.

- Når jeg optræder med Liva Weels sange på plejehjem, er der altid en af de demente, som bliver ramt af minderne gennem sangene og begynder at synge med eller sådan noget. Det er så livsbekræftende. Jeg har også oplevet, at nogle af de ældre kunne genkende mig som Liva Weel, da jeg nogle år efter første optræden kom ud for at synge Lily Broberg-sange, siger Liselotte Krogager.

Forestillingen om Liva Weel varer egentligt 2 gange 45 minutter.

- Normalt er den ret krævende for publikum, men denne gang bliver det nok mere krævende af os, fordi vi kommer til at mangle publikum. Det betyder, at vi undlader anekdoter og monologer men tager flere sange ind, siger hun.

Annonce
Lars Arvad stikker hovedet frem på skærmen i en af de kommende "Smilepause"-kabareter. Arkivfoto: Kim Rune

Revydirektør Lars Arvad, Odense Sommerrevy:

Det har været nogle travle uger for Odense Sommerrevys revydirektør Lars Arvad, selv om han for godt 10 dage siden tog beslutningen om at skubbe premieren. Ikke mindst fordi han kort forinden var valgt som formand for Danske Revyer og på vegne af branchen har måttet tage kontakt til både kulturminister Joy Mogensen (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S).

- Det er sådan en god idé med denne kabaret, så selvfølgelig vil jeg gerne bidrage til den. Og jeg vidste også, hvad jeg skulle have med - "Sunny boy", som Dirch Passer optrådte med i Cirkusrevyen i 1967, og som jeg har kunnet udenad, siden jeg var dreng. Jeg har optrådt med den mange gange, siger Lars Arvad.

Hvornår årets udgave af Odense Sommerrevy finder sted, er det endnu for revydirektøren tidligt at sige. Der er mange brikker, der først skal falde på plads, inden revydirektøren melder noget ud om, hvornår teltet atter bliver rejst.

- Det er ligesom et puslespil at få alle ender til at hænge sammen. Vel at mærke et af de puslespil, der er blevet så populære at lægge i forbindelse med corona-lukningen, og som har flere tusinde brikker, siger Lars Arvad.

Revydirektør Mads Nørby, Kerteminderevyen:

Som en af de få har revydirektør Mads Nørby endnu ikke taget stilling til, om Kerteminderevyens premiere 31. maj skubbes. Det sker først efter påske, siger han:

- Vi øver først fra 20. april, så jeg krydser fingre for, at vi kan spille som planlagt, siger han, der ikke var et sekund i tvivl om, at han skulle sige ja til at være med i internet-kabareten.

- Både som skuespiller og menneske har jeg lyst til at stille mig til rådighed for at bidrage til at give andre en oplevelse. Der bliver skreget på kultur for øjeblikket, og derfor er det ubeskriveligt trist, at den bliver så udsultet netop nu - og endda mødt af en kulturminister som Joy Mogensen (S), der sætter kultur efter alt andet, siger han.

Mads Nørby var ikke i tvivl om, at et af de numre, han skal optræde med, skal være Kertemindesangen fra den revy , som han i år står bag for 16. gang. Et andet bliver en af Trilles sange, som han sammen med kollegaen Marie Nørgaard har underholdt med under overskriften "En lille bunke krummer".

- "Lille lys i mørket" hedder sangen, som folk kan synge med på, samtidig med at de bliver blanke i øjnene. Jeg har altid godt kunnet lide Trilles sange og gik til mange af hendes koncerter, selv om det ikke var noget, mænd gjorde i 1970'erne. Måske sidder nogle af hendes fans også på plejehjemmene nu, siger Mads Nørby.

Revydirektør Mads Nørby er med i en af de kommende "Smilepause"-kabareter. Arkivfoto: Lasse Hansen

Skuespiller Jan Schou, Rottefælden:

Det bliver hverken til rejser til Marseille eller Wien i dette forår for skuespiller Jan Schou, men til gengæld har han støvsuget sin kælder fire gange, og hans terrasse har aldrig haft så mange blomster, mens han venter på at finde ud af, om Rottefælden spiller som planlagt 4. juni.

- Selv om jeg forsøger at tage det med godt humør, er det en meget underlig tid. Derfor sagde jeg naturligvis ja med det samme, da Søren ringede. At lave denne kabaret er en vidunderlig idé, for vi må jo hjælpe hinanden, som vi bedst kan. Nu håber jeg, at vi på den her måde kan være med til at sikre, at dagene bliver lidt sjovere for plejehjemsbeboerne, siger Jan Schou.

Sidste år modtog Jan Schou "Osvald Helmuths Mindelegat", og derfor har han valgt at synge "Ølhunden glammer" i "Smilepausen". Men han har også et nummer af Volmer Sørensen på programmet. I det hele taget skal det være de bedste ting, der kommer med, siger han.

- Det er ikke let at optage revy på video, for revy skal helst ses i virkeligheden. Men det her er det eneste, vi kan gøre i situationen, hvor vi ikke må være sammen - og i den her tid skal alle opføre sig ordentligt og være hver for sig, siger han.

Jan Schou, der venter på prøverne til Rottefælden, trænede sangmusklerne sammen med kolleger til glæde for byens ældre. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Skuespiller og teaterskoleleder Torben Iversen, H.C. Andersen Paraden:

Torben Iversens kalender er også blevet tømt for forårs- og sommerarrangementer, og derfor kastede han sig med fornøjelse over opgaven at skrive en ny tekst til en kendt revymelodi.

- Det er vigtigt for mig at give sangen et refræn, alle kan lære på et øjeblik og synge med på. Derfor bruger jeg ikke ordet "corona", men siger i stedet "virus" og "baciller", siger Torben Iversen.

- Melodien er "Vi er alle i samme båd", og sådan er det jo med denne virus, den skelner ikke mellem folk. Derfor var det oplagt at skrive ny tekst til den sang, Helge Kjærulff Schmidt fremførte i Hornbæk-revyen for 76 år siden - i 1944. Denne gang bliver den sunget af mig og med et afstandstagende kor, siger Torben Iversen.

Da Torben Iversen koncentrerede sig om at rime og remse, glemte han den snigende ængstelse, der kommer af at isolere sig uden at kende tidshorisonten. Han håber, at sangen og den nye tekst får samme effekt for tilhørerne. Måske kan den endda være med til at hente gode minder frem hos dem.

- Jeg tror, at når revyerne senere på sæsonen er klar, kan vi regne med at se flere numre, som får os til at rykke sammen. Det trænger vi til, siger han.

Et omkvæd, der er til at følge med i, og som adspreder tankerne, har Torben Iversen skrevet til odenseanerne. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce