Annonce
Fyn

Skudt helt ved siden af: Nyt OUH skal have 1400 flere p-pladser end forventet

Letbanen kommer til at stoppe lige uden for Nyt OUH, men der forventes alligevel at blive behov for langt flere parkeringspladser end først antaget. Det skyldes blandt andet en markant stigning i antallet af ambulante behandlinger. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Den oprindelige projektering af Nyt OUH har skudt markant ved siden af i forhold til behovet for parkeringspladser. Regionen lægger derfor nu op til, at der skal etableres nye parkeringshuse, der kan rumme 1400 flere pladser, end de 3000 p-pladser man hidtil har planlagt.

Odense: 3000 parkeringspladser kan lyde af meget. Men når pladserne skal rumme patienter, medarbejdere og besøgende på et 250.000 kvadratmeter stort hospital, bliver pladserne fyldt for hurtigt op.

Sådan lyder vurderingen i hvert fald i en ny analyse, som Regionsrådet behandlede mandag og som nu betyder, at regionens rådgivere skal på jagt efter markant flere p-pladser.

Tilbage i 2010 blev det fastsat, at der skulle etableres 3000 p-pladser i forbindelse med Nyt OUH. Allerede to år efter pegede en prognose dog på, at behovet for parkeringspladser nu lød på 3640 pladser. Alligevel er det først nu, at man i regionen har erkendt, at der skal etableres flere parkeringspladser end først antaget.

Annonce

I den helt nye analyse fra analysevirksomheden Via Trafik peger rådgiverne således på, at der vil være behov for 4400 parkeringspladser i 2030 - altså en stigning på mere end 46 procent i forhold til de oprindelige beregninger.

Formand for Anlægs- og Innovationsudvalget i Region Syddanmark, Karsten Uno Petersen (S), understreger i en pressemeddelelse fra regionen, at man ikke skal komme i en situation, hvor man som patient skal lede længe efter en ledig p-plads.

- Når syddanskerne ankommer til det nye OUH, skal de selvfølgelig ikke ligge og cirkle rundt i lang tid for at finde en plads. Skal man på sygehuset, er man ofte syg eller nervøs over det, man skal ind til. Så dur det ikke, at man også er nervøs for, om man nu kan finde en plads, siger han.

- Rettidig omhu

Den nye analyse fra Via Trafik har brugt forskellige modeller til at udregne behovet for p-pladser ved Nyt OUH i 2030 og i alle modellerne ender man med et resultat på mere end 4000 pladser.

Selvom der altså allerede i 2012 blev udført en analyse, der viste et behov for flere p-pladser, mener Karsten Uno Petersen, at regionen udviser rettidigt omhu, når man nu sætter et arbejde i gang, der skal afklare, hvordan de 1400 ekstra p-pladser kan blive etableret.

- Fremtiden er svær at spå om, men nu har vi en gennemarbejdet analyse, der er et solidt udgangspunkt. Derfor sætter vi gang i arbejdet, der skal se på, hvordan vi så får etableret de parkeringspladser bedst muligt. Den kollektive trafik og cyklismen på det nye OUH skal selvfølgelig fremmes mest muligt, men uanset dette forventer vi fortsat et større parkeringsbehov i fremtiden. Det er den fremtid, vi forsøger at vise rettidig omhu i forhold til, siger han.

Annonce

Nye parkeringshuse

Mens der nu foreløbigt er sat to streger under behovet for p-pladser, er der mere usikkerhed omkring, hvor de nye p-pladser skal placeres og ikke mindst hvor mange millioner kroner, det vil komme til at koste.

Når syddanskerne ankommer til det nye OUH, skal de selvfølgelig ikke ligge og cirkle rundt i lang tid for at finde en plads.

Karsten Uno Petersen (S), udvalgsformand

Region Syddanmark har lavet en rammeaftale med arkitekt- og ingeniørfirmaet Sweco i september, som inden udgangen af 2022 skal komme med et idéoplæg til, hvordan man kan etablere de 1400 ekstra p-pladser.

Lokalplanen giver dog kun tilladelse til 3000 p-pladser i terræn, så det står fast, at de mange nye p-pladser vil blive placeres i et ukendt antal parkeringshuse.

Selve rådgivningen omkring udvidelsen af parkeringen er budgetteret til at koste fem millioner kroner i 2022. Modsat er det altså ind til videre uvist, hvor meget det vil koste at etablere de nye parkeringshuse.

Til sammenligning kan det nuværende parkeringshus på OUH rumme 580 biler. Det er 17.000 kvadratmeter stort og kostede omkring 43 millioner kroner at opføre.

På nuværende tidspunkt er der projekteret 2300 p-pladser inden for Hospitalsringen helt tæt ved hospitalet og derudover udarbejdet et skitseprojekt for 700 p-pladser uden for ringen ved Vestre Hospitalsvej.

Annonce
Fyn For abonnenter

Thomas fik tredoblet regningen for naturgas: - Så skruer man lidt ned for varmen

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Villy måtte forlade sit hus: - Ellers vil jeg ikke længere være den ældste mand i Hundslev

Nyborg For abonnenter

Kæmpe vinkup i Nyborg: Professionelle tyve bakkede lastbil til og stjal 11 paller af Kenneths vin

Kerteminde

Jan Hansen var usynlig: Alligevel høstede den tidligere værftsarbejder folkets stemmer

Navne For abonnenter

Festivalveteran er tilbage i manegen: - De har ramt den lige i røven

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Det haster med undersøgelse efter fund af PFOS-inficeret kød

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Sydfyn For abonnenter

Ny hestekur i vente: Langeland skal finde nye besparelser for 35 millioner

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Konflikt om faldefærdige huse eskalerer efter kritisk artikel: Pludselig bankede ejendomsmatador på døren

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Odense

Stor kloakregning på vej til borgere i Lumby og Stige: Nyt kloaksystem skal forhindre oversvømmede kældre og rotter

Assens For abonnenter

Poul Erik solgte halvdelen af huset til sin datter: - Jeg lever ikke evigt, og vi ved ikke, om jeg en dag går hen og bliver syg

Odense

Byens butikker slipper for skilteregning, men får løftet pegefinger fra rådmand: - Der skal strammes lidt op

Annonce