Annonce
112

Skud efter far og fireårig i Vollsmose: Nu er faren dømt for narkosalg

Den 30-årige købte skunken af en polsk mand, der har siddet varetægtsfængslet længe og selv kommer for retten senere i år. Han var til stede for at overvære sagen mod den 30-årige i Retssal 13. Foto: Michael Bager
Et skyderi i februar mod en far og hans fireårige søn, fik politiet til at melde ud, at en bandekonflikt var i gang. Fredag blev faren fundet skyldig i at have solgt 1,7 kg skunk.

En 30-årig mand er fredag blevet idømt 3 måneders betinget fængsel og samfundstjeneste for at have købt i alt 1750 gram skunk med henblik på videresalg.

Retssagen foregik uden nogen form for synlig politibeskyttelse i retssalen og foran Retten i Odense, hvilket er bemærkelsesværdigt, idet den selv samme 30-årige mand sammen med sin fireårige søn så sent som 20. februar blev beskudt af et eller flere skud i på Bøgetorvet i Vollsmose.

Forinden havde der både den 24. og 29. januar været skudepisoder - heller ikke her blev nogen ramt. Den 21. februar - dagen efter skyderiet mod bilen, hvor faren og sønnen befandt sig - brugte Fyns Politi for første gang situationen i Odense som en decideret bandekonflikt.

Annonce

Led i bandekonflikt

Vurderingen fra politiet lød dengang, at skyderiet mod faren og den fireårige var sket som led i den igangværende bandekonflikt. Politiet har siden anholdt fem mænd, der er sigtet for i forening at have forsøgt at dræbe den 30-årige og hans søn.

De fem er blevet varetægtsfængslet i grundlovsforhør for lukkede og dobbelt lukkede døre. Retten anser dog skyderiet for at være grov vold snarere end drabsforsøg. Ifølge Ritzau menes mændene at være fra en gruppering, som kaldes Fraktion A.

Torsdag valgte Fyns Politi at ophæve både visitationszone og den skærpede strafzone i Vollsmose, fordi det nu vurderes, at "trygheden umiddelbart er genskabt". Og med fængslingen af de fem mænd har sikkerhedsvurderingen hos politiet tilsyneladende været, at det ikke var nødvendigt at mandsopdække den tiltalte 30-årige ved retssagen.

Det er stadig uvist, hvad der ligger til grund for bandekonflikten, og der kom intet frem under sagen mod den 30-årige, der indikerede, at hans køb og salg af skunk i april og maj sidste år skulle være direkte relateret til konflikten.

Solgt til andre

I retten erkendte den tiltalte kun at have haft med 300 gram skunk at gøre, og hans forsvarer Jan Holmén Olesen mente, hans klient udelukkende skulle dømmes for den mængde skunk, der blev bestilt via et af de to telefonnumre, der havde kommunikeret med sælgeren.

Men domsmandsretten valgte på baggrund af både sms-korrespondancer og aflyttede samtaler at give specialanklager Klaus Lauridsen ret i, at det var den 30-årige, som købte alle 1,7 kg skunk, og at det var for at sælge videre til andre.

- Der er ikke nogen, der kan ryge så meget skunk på så kort tid. Det er fysisk umuligt, bemærkede anklageren til den tiltaltes forklaring om, at det meste var til eget forbrug, og at han delte resten med venner.

Den 30-årige blev desuden idømt en bøde på 6.250 kroner samt frakendt kørekortet i tre et halvt år for fem færdselslovsovertrædelser. Blandt andet har han kørt med thc i blodet efter at have røget skunk, overskredet en spærrelinje, ligesom han blev målt til at køre knap 100 km/t på en atv (en firehjulet crosser, red.) på Læssøegade i Odense, hvor man kun må køre 50 km/t.

Den dømte ankede dommen med det samme trods dommerens advarsel om, at han risikerede, at landsretten ville gøre straffen ubetinget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Norske salmer på folkemelodier

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];