Annonce
Assens

Skubber søges: Røde Kors mangler frivillige

Pernille Steen er aktiv i forsøget på at få flere frivillige på Korsvang. Her er hun sammen med 91-årige Jens Henriksen, der er frivillig skubber. Foto: Rasmus Vestergaard
Røde Kors i Assens har brug for flere frivillige som besøgsvenner og skubbere til bofællesskaberne Skelvej og Korsvang. På Korsvang ønsker man en frivilligbank med 20-30 personer, der kan melde sig til, når de vil hjælpe til et arrangement.

Assens: Frivillig arbejdskraft er ofte uvurderlig for foreninger og lignende, men den kan også være svær at skaffe. Det har vi på Fyens Stiftstidende tidligere beskrevet som et problem hos diverse idrætsforeninger - blandt andet tennisklubberne - i Assens Kommune, men også hos Røde Kors Assens har de brug for flere frivillige.

Det oplyser Margit Thurøe, der er leder af besøgstjenesten for Røde Kors i Assens.

Hun fortæller, at de mangler frivillige besøgsvenner og frivillige til at køre en tur på dobbeltcykel med beboerne på Bofællesskabet Skelvej. De mangler også frivillige, såkaldte skubbere, der kan skubbe plejehjemsbeboere rundt i kørestol fra værelset til kaffestuen.

En del af familien

På Bofællesskabet Korsvang har de også et ønske om at få flere frivillige. Det fortæller Pernille Steen, der er aktivitetsmedarbejder og en af dem, der går forrest i forsøget på at skaffe mere frivillig arbejdskraft.

- Vi har jo alle travlt i hverdagen, og det er jo ikke sådan, at man er bundet til at møde op hver tirsdag, men hvis man kan byde ind med en time den ene eller anden dag.

Som det er nu, er der tilknyttet mellem otte og ti frivillige, der hjælper med alt fra sangdage til bankospil, men Pernille Steen håber at kunne skaffe endnu flere.

- Drømmen er at vi laver en frivilligbank med måske 20-30 personer, som vi kan tage fat i. Så kan de melde ind, hvem der kan hjælpe, når vi har et arrangement, fortæller hun.

Som frivillig bliver man en del af et fællesskab, ja næsten en familie, fortæller Pernille Steen, og det er den familie, hun gerne så flere blive en del af.

- Man skal bare have lyst til at give en hjælpende hånd og være en del af fællesskabet. Og så bliver man jo omgivet af en fantastisk mængde livserfaring og livshistorier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Odense For abonnenter

Danni vil kæmpe for, at populær misbrugsbehandling kan overleve: - Jeg skal ikke tilbage til det kommunale tilbud

Annonce