Annonce
Nyborg

Skt Mads Kildemarked: Vindinge rykker tilbage til middelalderen

Gøgl og små optrin skal igen være med til at skabe stemning på pladsen ved Vindinge Kirke. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
Vindinge inviterer til Skt. Mads Kildemarked lørdag den 17. august. Kilden til middelaldermarkedet i landsbyen er den historiske kilde ved Holckenhavn.

Vindinge: Historiens vingesus sender et pust ind over Vindinge, når landsbyen igen inviterer til Skt. Mads Kildemarked. Her får tidligere tiders folkelige dyrkelse af det forunderlige og overnaturlige nyt liv i fordrageligt selskab med gøgl, skæg og ballade, men også med øl, god mad og masser af salgsboder.

Lørdag 17. august indledes dagen klokken 8.15 med pilgrimsvandring til helligkilden ved Holckenhavn Fjord. Her flokkedes syge og vanføre i sin tid omkring den hellige kilde på Skt Mads Dag for at blive helbredt for deres skavanker, inden de drog til Vindinge Kirke og ofrede i taknemmelighed til Skt. Mads altret.

Kildemarkedet byder således på en halv time lang middelaldermesse i Vindinge Kirke. Efter messen åbner borgmester Kenneth Muus (V) markedet officielt, og løjerne på engen bag kirken kan begynde.

Annonce

Munke og helligt vand

Der vil flere gange i løbet af dagen være underholdning med gøglertruppen "Ramashang", og så går musik, sang og dans hånd i hånd.

Helt i den historiskeånd kan publikum møde munke, der sælger afladsbreve og helligt vand fra Skt. Madskilden.

En række boder med bueskydning, prinsesseskole, riddertræning, smedning, trædrejning, tovtrækning og keglespil åbner for børnene. Og der er handelsboder med blandt andet pileflet, tekstiler, læder- og pelsvarer, mjød og den særlige Skt. Mads Kildeøl, der er brygget til lejligheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce