Annonce
Sydfyn

Skriveværksted på Langeland: Alle deltagere læser egne tekster

Nu kan man høre resultaterne af Mikael Josephsens skriveværksted på Langeland bibliotek Foto: Søren Skarby/Gyldendal
Slut for denne gang - åbent arrangement, hvor eleverne læser højt af egne værker

LANGELAND: Efter 12 ugers kreativt arbejde og sproglig dygtiggørelse nærmer skriveværkstedet på Langeland Bibliotek sig sin afslutning for denne gang. Det markeres ved et åbent arrangement mandag den 29. april kl. 19-21, hvor eleverne vil læse højt fra egne, udvalgte tekster. Undervejs sørger biblioteket for lidt vådt og tørt til ganen.

Eleverne har i værkstedet arbejdet med især novellen og lyrikken som udtryksform. Undervejs har eleverne arbejdet med virkemidler inden for forskellige genrer, de har øvet oplæsning og aktiv lytning. Forfatter Mikael Josephsen har flere gange i forløbet udtrykt sin umiddelbare respekt for de unge kursusdeltagere. De har løbende forfinet deres sproglige udtryk, og teksterne har nået et niveau med litterære kvaliteter. Eleverne har samtidig taget imod hans udfordringer og har eksperimenteret med sprog, genrer - og ikke mindst egne grænser. Der er nemlig meget på spil for de unge, når der skal udtrykkes følelser både på skrift og ved oplæsning. At skrive er lidt som at offentliggøre sine inderste tanker, og det kræver mod at delagtiggøre andre i dem, påpeger biblioteket i en pressemeddelelse.

Fokus for Mikael Josephsen har derfor også været på at skabe et rum, hvor eleverne har kunnet føle sig trygge. Arbejdsformen har været baseret på elementer som fordybelse, formidling og at give og modtage konstruktiv kritik.

Skriveværkstedet har mundet ud i mange siders tekster, men til arrangementet har eleverne hver især udvalgt én tekst, de vil læse højt. Forfatter og kursusleder Mikael Josephsen vil desuden bidrage med at fortælle om processen med at skrive og om tankerne bag undervisningen på skriveværkstedet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce