Annonce
forside

Skrivende sømand starter sydfynsk maritim-forlag

Forfatter og lektor på Marstal Navigationsskole, Mette Hundahl, Svendborg, har udgivet "Vejret på vandet" på sit nyetablerede Det Blaa Forlag. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Navigationsskolelærer Mette Hundahls nye Det Blå Forlag i Svendborg har flere maritime udgivelser i farvandet. Forlagets ejer klarer selv de fleste funktioner fra hjemmet på Fruerstuevej og står klar på en stand til næste måneds Boatshow.

Kursen for Mette Hundahls nyetablerede Det Blå Forlag i Svendborg er lagt. Udgivelserne skal have høj kvalitet, og prisen skal ligge i et overkommeligt leje. Vejen dertil er bl. a. at undgå fordyrende mellemled. Derfor sælges bøgerne primært direkte fra Det Blå Forlags web-site.

Forlagets første udgivelse, "Vejret på vandet" er langtfra forfatterens debut. Mette Hundahl har i samspil med Søfartsstyrelsen og Iver C. Weilbachs maritime forlag gennem en snes år fået udgivet en håndfuld bøger med indhold om bl. a. meteorologi, oceanografi for skibsofficerer, navigation, vejrruter og tidevand.

Bøgerne henvender sig primært til de maritime uddannelser og til lystsejlere med videbegær om vejr. En af titlerne sælger stadig - nu på 14. år.

Sideløbende med at skrive sin nye bog har Mette Hundahl i sin fritid brugt store kræfter på at etablere Det Blå Forlag. Basen er hjemmet på Fruerstuevej i Svendborg.

På iværksættekursus

Etableringen af eget forlag udspringer af et behov for selv at kunne styre hele processen fra idé til færdig bog.

- Der er mange praktiske detaljer, der skal være på plads, når man vil starte forlag for sig selv. ISBN-nummer for eksempel. Jeg har taget et iværksætterkursus på Fremtidsfabrikken i Svendborg. Det har været en god hjælp, forklarer Mette Hundahl til Søsiden.

Som indehaver af en énmands-virksomhed er man også sin egen sælger. For at gøre opmærksom på bog-nyheden har Mette Hundahl derfor valgt at købe en stand i et par weekender på forårets store sejlermesse, Boatshow. Messen åbner i Fredericia i slutningen af næste måned.

- Det er lidt dyrt, men de har været flinke ved mig, fordi jeg er nystartet, siger Mette Hundahl.

Annonce

Nye bøger om teknik om bord

"Vejret på vandet" udkom i december. Bogen er trykt i 500 eksemplarer. Omkring en tredjedel af bøgerne er allerede solgt. Næste udgave fra Det Blå Forlag kan blive en opgavebog, der knytter sig til "Vejret på vandet".

Som moderne, opdateret sømand er Mette Hundahl også optaget af nutidens mange navigations-instrumenter på kommandobro og i cockpit. En eller flere udgivelser med fokus på elektronik om bord kunne blive andre kommende nyheder fra Det Blå Forlag.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sikke et pletskud - pludselig var de sjældne ugleunger lige foran Oles kamera: - Det er et meget specielt øjeblik

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Faaborg-Midtfyn

Kommune betalte for lidt i løn: Kludrede i ansættelser og må efterbetale 191.500 kroner

Annonce