Annonce
forside

Skrivende sømand starter sydfynsk maritim-forlag

Forfatter og lektor på Marstal Navigationsskole, Mette Hundahl, Svendborg, har udgivet "Vejret på vandet" på sit nyetablerede Det Blaa Forlag. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Navigationsskolelærer Mette Hundahls nye Det Blå Forlag i Svendborg har flere maritime udgivelser i farvandet. Forlagets ejer klarer selv de fleste funktioner fra hjemmet på Fruerstuevej og står klar på en stand til næste måneds Boatshow.

Kursen for Mette Hundahls nyetablerede Det Blå Forlag i Svendborg er lagt. Udgivelserne skal have høj kvalitet, og prisen skal ligge i et overkommeligt leje. Vejen dertil er bl. a. at undgå fordyrende mellemled. Derfor sælges bøgerne primært direkte fra Det Blå Forlags web-site.

Forlagets første udgivelse, "Vejret på vandet" er langtfra forfatterens debut. Mette Hundahl har i samspil med Søfartsstyrelsen og Iver C. Weilbachs maritime forlag gennem en snes år fået udgivet en håndfuld bøger med indhold om bl. a. meteorologi, oceanografi for skibsofficerer, navigation, vejrruter og tidevand.

Bøgerne henvender sig primært til de maritime uddannelser og til lystsejlere med videbegær om vejr. En af titlerne sælger stadig - nu på 14. år.

Sideløbende med at skrive sin nye bog har Mette Hundahl i sin fritid brugt store kræfter på at etablere Det Blå Forlag. Basen er hjemmet på Fruerstuevej i Svendborg.

Annonce

På iværksættekursus

Etableringen af eget forlag udspringer af et behov for selv at kunne styre hele processen fra idé til færdig bog.

- Der er mange praktiske detaljer, der skal være på plads, når man vil starte forlag for sig selv. ISBN-nummer for eksempel. Jeg har taget et iværksætterkursus på Fremtidsfabrikken i Svendborg. Det har været en god hjælp, forklarer Mette Hundahl til Søsiden.

Som indehaver af en énmands-virksomhed er man også sin egen sælger. For at gøre opmærksom på bog-nyheden har Mette Hundahl derfor valgt at købe en stand i et par weekender på forårets store sejlermesse, Boatshow. Messen åbner i Fredericia i slutningen af næste måned.

- Det er lidt dyrt, men de har været flinke ved mig, fordi jeg er nystartet, siger Mette Hundahl.

Annonce

Nye bøger om teknik om bord

"Vejret på vandet" udkom i december. Bogen er trykt i 500 eksemplarer. Omkring en tredjedel af bøgerne er allerede solgt. Næste udgave fra Det Blå Forlag kan blive en opgavebog, der knytter sig til "Vejret på vandet".

Som moderne, opdateret sømand er Mette Hundahl også optaget af nutidens mange navigations-instrumenter på kommandobro og i cockpit. En eller flere udgivelser med fokus på elektronik om bord kunne blive andre kommende nyheder fra Det Blå Forlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Annonce