Annonce
Middelfart

Skrillingeskolens leder fratrådt: Kommunens arbejds- og miljøchef indsat til ny leder er fundet

I uge 27 blev forældrene til børn på Skrillingeskolen meddelt, at skolens leder er fratrådt. Indtil en ny leder er fundet, er Middelfart Kommunes arbejds- og miljøchef insdat. Arkivfoto.
Middelfart Kommunes arbejds- og miljøchef er indsat som leder indtil en ny er fundet.

Middelfart: Skrillingeskolen skal have ny leder. Det står klart efter, at elever og forældre tidligere på ugen blev informeret om, at den nu tidligere leder Karin Munk Pedersen ikke vender tilbage til specialskolen efter sommerferien.

I en besked lagt ud på forældre-intra fremgår det, at der er indgået en gensidig fratrædelsesordning med Karin Munk Pedersen, og at kommunens arbejds- og miljøchef Henrik Mott Frandsen overtager jobbet til stillingen er genbesat.

Der er ikke oplyst nogen årsag til fratrædelsen i beskeden på forældre-intra, og kommunens dagtilbuds- og skolechef Grete Berggren har ingen kommentarer til årsagen, da avisen kontakter hende. Hun fortæller, at der endnu ingen tidshorisont er på, hvornår en ny leder skal være ansat.

Henrik Mott Frandsen bekræfter, at han efter sommerferien indtræder som leder på Skrillingeskolen indtil en ny er fundet. Opgaven er ikke ny for arbejds- og miljøchefen, som oplyser, at det er tredje gang i år, han indtræder i en lignende opgave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce