Annonce
Erhverv

Skrantende Middelfart-rederi skal reddes af direktør fra Svendborg

Uni-tankers har tabt over 400 millioner kroner på at drive små og mellemstore tankskibe. Arkivfoto: Uni-tankers
Det store men underskudsplagede Uni-tankers i Middelfart har fået en ny mand ved roret, hvorfra han skal forsøge at vende udviklingen i rederiet.

Per Ekman fra Svendborg har fået en pænt stor opgave ind på sit skrivebord: Han skal forsøge at skabe overskud i Middelfart-firmaet Uni-tankers, der har tabt et godt stykke over 400 millioner kroner i de seneste seks år.

Det 600 mand store rederi, der er ejet af olie-rigmanden Torben Østergaard-Nielsen, sejler med små og mellemstore tankskibe. Skibsfart har generelt været en rigtig dårlig forretning i en årrække, men nogle områder er begyndt at bedre sig, det gælder blot ikke denne del af branchen.

Midt i de dårlige tider tog rederiet kort før jul afsked med administrerende direktør Torben Andersen, Middelfart, i forbindelse med det, som man selv betegner som en "strømlining af organisationen." Han havde været ansat i virksomheden siden 1995.

Uni-tankers nye direktør Per Ekman har været i virksomheden i over 10 og var i forvejen en del af ledelsen. Foto: Uni-tankers

Ledelsen ændret

Siden har et internationalt rekrutteringsfirma med erfaring i skibsfartsbranchen vurderet kandidater til jobbet og har fundet frem til Per Ekman. Han har været i koncernen siden 2008, var i forvejen en del af ledelsen og som næstkommanderende i virksomheden, har han haft chefrollen som vikar, men fra 1. maj blev det ændret til en permanent stilling.

- Med Per ved roret har vi fået en stærk kommerciel kapacitet. Jeg er overbevist om, at han vil kunne udvikle rederiet i henhold til den plan, vi har lagt, siger Torben Østergaard-Nielsen, der selv er formand for bestyrelsen, ifølge en pressemeddelelse.

Også på andre stillinger er der skiftet ud. Blandt andet er Peter Stokbro tiltråd som teknisk direktør. Han havde tidligere en lignende stillingsbetegnelse i firmaet Navig8. I fremtiden består Uni-tankers direktion af Per Ekman og økonomidirektør Thomas Thomsen.

Annonce

Overskud kræver bedre marked

Forud for lederskiftet er der både gennemført strategianalyser og en lean-proces (rationalisering), og virksomheden er på flere områder allerede blevet tilpasset.

Der er også ændret på finanserne. Danske Bank har ifølge pressemeddelelsen været medejer i en periode, men nu har Uni-tankers moderselskab, United Shipping & Trading Company, skudt et stort millionbeløb og er dermed igen eneejer.

I pressemeddelsen fra rederiet advarer det om, at de forskellige ændringer og forbedringer ikke i sig selv vil skabe overskud. Det vil kræve, at markedet bliver bedre efter en årrække med laver priser, hård konkurrence, høje oliepriser og overkapacitet.

- Bedring af Uni-Tankers’ segment har ladet vente på sig. Vi ser dog nu de første spæde tegn på, at markedet vender, og sammen med de muligheder, der ligger i de kommende energi- og miljømæssige krav for branchen, tror jeg på, det vil skabe den luft, som vores del af tankmarkedet længe har higet efter, siger Per Ekman ifølge pressemeddelsen.

Uni-tankers-koncernen fik i 2017/18 et underskud på 21 millioner kroner før skat. Året før var underskuddet på 68 millioner kroner. Virksomheden havde næsten 600 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce