Annonce
Nyborg

Skraldebil strejker: Pap og plastik ryger i samme hul

Der er så stor efterspørgsel på skraldebiler med flere kamre, at der vil gå et år før Nyborg igen kan få en. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Nyborg: Når der hentes pap- og papiraffald i Nyborg Kommune, foregår det normalt med en skradebil, der har flere kamre. Således kan både pap, papir og plastic kan hentes på en gang, og køres til genanvendelse.

Entreprenøren, der henter den slags affald for NFS, har én skraldebil til opgaven i i hele kommunen - og den kører hver dag. Problemet er bare, at denne skraldebil tidligere på måneden brød sammen og ikke står til at reparere.

Derfor oplyser NFS nu, at det hele vil ryge i samme rum i skraldebilen det næste stykke tid, for derefter at blive sorteret manuelt.

Løsningen er dog ikke permanent, og man arbejder på at få en ny bil til Nyborg. Men den øgede opmærksomhed på affaldssortering i Europa gør, at skraldebiler ikke ligefrem er en lagervare. Der er omkring ét års ventetid på en to-kamret bil.

Alligevel opfordrer NFS fortsat borgerne til at sortere affaldet, da det fortsat bliver genanvendt hver for sig. Det er derfor ikke spildt arbejde at sortere pap og plastic hver for sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce