Annonce
Sydfyn

Stenstrup-bande kæmpede forgæves: Kirkeby får skrabet cykelsti

Der bliver etableret cykelsti til skolen i Kirkeby - men kun fra Stenstrupsiden. Strækningen videre mod hovedvejen er udsat på ubetsemt tidfKirkeby smellem Issøskolen og Stenstrup. Foto: Katrine Becher Damkjær
Socialdemokraten Torben Frost forsøgte at skaffe flertal til hele cykelstiprojektet i Kirkeby, men blev stemt ned af sine egne partifæller. Nu laves der kun en tredjedel af projektet.

Kirkeby: Der bliver nu anlagt cykelsti på en 650 meter lang strækning fra Gemalvej til skolen i Kirkeby, men til gengæld er den planlagte videreførelse mod den gamle Svendborg-hovedvej udsat på ubestemt tid.

De to lokale medlemmer af Teknik- og Erhvervsudvalget, Torben Frost (S) og René Haahr (V), kæmpede ellers side om side for at få afsat penge til hele strækningen. De fremsatte et forslag om, at den 1,8 kilometer lange strækning blev lavet, så snart der kunne findes penge til det, men de blev kun støttet af Per Nykjær Jensen (V) og løsgængeren Jens Munk.

Et flertal med socialdemokraterne Flemming Madsen, John Arly Henriksen og Niels Christian Nielsen samt den konservative Palle Fischer og Enhedslistens Jens Erik Laulund Skotte stemte imod, og det skuffer Torben Frost, der altså manglede støtte fra sine egne partifæller.

- Jeg er glad for, vi kommer i gang og får forbundet skolerne i Kirkeby og Stenstrup med en cykelsti, men jeg ærgrer mig over, at vi ikke får lavet hele strækningen færdig. Assensvej er en farlig vej, og det gælder ikke mindst det stykke ud mod hovedvejen, hvor man må køre 80 kilometer i timen, siger Torben Frost.

Det ender med at være en af dine egne partifæller, du mangler for at samle et flertal?

- Ja, og det ærgrer mig. Det er jeg uforstående overfor, for jeg synes, vi har argumenterne i orden, siger Torben Frost.

Kort fortalt

Politikerne i Teknik- og Erhvervsudvalget besluttede på et møde torsdag aften at bevilge 2,7 millioner kroner til en cykelsti fra Gemalvej til Issøskolens afdeling i Kirkeby.

Projektet skal laves i 2020.

Et samlet projekt fra Gemalvej, forbi skolen til rundkørslen ved den gamle Svendborg-hovedvej blev samtidig udsat på ubestemt tid.

I stedet blev der fundet 2,2 millioner kroner til et fortov på Gammel Nybyvej (laves i 2021) og 2,15 millioner kroner til en cykelsti på Rantzausmindevej fra Efterskolevej til Herman Nielsens Vej (laves i 2022).

Dele sol og vind lige

Han har hidtil betragtet det som givet, at hele projektet i Kirkeby nu stod for tur, fordi det har stået øverst på en liste med overskriften ”Prioritering af cykelsti- og trafiksikkerhedsprojekter”. Torben Frost afviser samtidig, at han driver sognerådspolitik ved at kæmpe for projektet i det område, hvor han er bosat.

- Jeg her hele tiden holdt fast i, at det skal være trafiksikkerheden, der skal afgøre, hvor vi skal bruge pengene, men jeg må desværre konstatere, at der er nogen, der bruger udtryk som, ”vi får mulighed for at gøre noget godt tre steder i kommunen”. Det er jeg ikke enig i, for jeg mener, det handler om, hvor der er størst behov og ikke om at gøre sig til, siger Torben Frost.

Han henviser til, at man i stedet for at gennemføre hele cykelsti-projektet i Kirkeby afsatte 4,35 millioner kroner til et fortov på Tåsinge og en bid cykelsti i Rantzausminde.

Gruppeformand i Socialdemokratiet, John Arly Henriksen, var en af dem, som Torben Frost manglede, da han kæmpede for at finde flertal for hele cykelstiprojektet i Kirkeby. Han mener, man bør glæde sig over den cykelsti, der nu bliver lavet i Kirkeby.

- Vi har 13 lokalområder, og nogle gange må man dele sol og vind lige, siger John Arly Henriksen.

Det handler vel ikke om at dele sol og vind lige, men om at bruge pengene dér, hvor man får mest trafiksikkerhed for dem?

- Som politiker er det altid et valg, og jeg synes, man fandt et godt kompromis.

Men handler det ikke om trafiksikkerhed?

- Jo, men så kan man også argumentere med, at der kører flere biler i Rantzausminde end i Kirkeby. Man må nogle gange hejse sig op i helikopteren og ikke kun se på sin egen lille baghave, som jeg fornemmer, at både Torben Frost og René Haahr gør, siger S-gruppeformanden.

Annonce

Anonym donation

Beslutningen i Teknik- og Erhvervsudvalget betyder, at den første del af Kirkeby-cykelstien bliver lavet i 2020, mens strækningen ud mod den gamle hovedvej tidligst havner på politikerens bord igen i 2023.

Torben Frost forsikrer dog, at han ikke glemmer projektet.

- Man har kæmpet for det her i årevis, og når jeg læser Rambøll-rapporten over trafikfarlige skoleveje i kommunen, så er den svær at komme udenom. René Haahr og jeg glemmer ikke den cykelsti, siger han.

Cykelstien fra Stenstrup til Gemalvej blev anlagt i 2006, og det var dengang en anonym donation på 700.000 kroner, der satte skub i projektet, som også blevet støttet af den daværende Egebjerg Kommune og Fyns Amt.

Et svævert politisk flertal på fem mod fire har sagt nej til at lave hele cykelstiprojektet i Kirkeby. Det er kun den gule strækning fra Gemalvej til skolen i Kirkeby, der bliver lavet. Kort: Leif Nørmark Sørensen
René Haahr (V) og Torben Frost (S) er enige om, at der mangler byggegrunde i Stenstrup. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Vild kokain-variant skaber alvorlige problemer i Odenses gader: - Folk bliver sindssyge i hovedet af det

Erhverv For abonnenter

Bitcoin-pioner i Schweiz køber Sarahs drøm om at støvsuge verdenshavene for mikroplast

Faaborg-Midtfyn

Anitas græskar var 20 kilo tungere end forventet: Måtte alligevel nøjes med ottendepladsen

Odense

Ældgammel ro-tradition genopstod på Odense Kanal: - Det handler om fællesskab og forpligtelse

Assens

Andreas kan cykle mere sikkert i skole på ny dobbeltrettet cykelsti forbi fynsk slot: - Det var et væmmeligt sted

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold skal ramme topform i Champions League - storholdet Györ og Anne Mette Hansen venter i Gudme

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med søstrene Iversen, Kasper Schmeichels smuttur og GOG som vært

Erhverv

Populær kro lander solidt overskud trods flere måneders nedlukning: - Vi har eddermame knoklet for det

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Kerteminde

Christina blev træt af lang transport og udfordrende arbejdstider: Nu åbner hun sin egen frisørsalon

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Aggressiv vildkat jagter kvarterets andre katte: Har brugt over 10.000 kroner på operationer til sin 11 år gamle kat

Assens

To eksplosionsbrag på kort tid: - Det er klart, man bliver forskrækket

Annonce