Annonce
Assens

Rengøring til ældre: - Vi er med i budgetaftalen på godt og ondt

Rengøring hver tredje uge og et enkelt ugentligt bad vil fortsat være standarden for plejekrævende borgere i Assens Kommune. Ifølge Charlotte Kjær (S) stemmer Socialdemokratiet ja, selvom de er uenige i dele af standarden. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Kvalitetsaftalen for rengøring og personlig pleje til blandt andet ældre i Assens Kommune blev onsdag fornyet i byrådet, denne gang med flere stemmer.
Annonce

Assens: Rengøring hver tredje uge, et enkelt bad om ugen, ingen besøg på dagscentre og kun hovedrengøring efter nøje visitation.

Det er nogle af punkterne i kvalitetsaftalen for personlig pleje og praktisk hjælp til plejekrævende borgere i Assens Kommune. Standarden blevet kritiseret for at være lav, selvom niveauet dog er blevet hævet fra rengøring hver femte uge efter et tilskud på 2,4 millioner i budgetaftalen for 2020.

Aftalen blev onsdag fornyet med langt flere stemmer end i 2019. Kun Enhedslistens og Dansk Folkepartis til sammen 29 medlemmer stemte imod kvalitetsstandarden, som skal vedtages i byrådet en gang årligt.

Sidste år stemte den socialdemokratiske gruppe i byrådet imod, men i år stemte alle medlemmer for.

- Der er ting, vi ikke bryder os om i kvalitetsstandarden, sagde Charlotte Kjær (S), som er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Assens Kommune.

Kvalitetsstandarden har ikke ændret sig væsentligt, men det har det faktum, at Socialdemokratiet denne gang har skrevet under på Assens Kommunes budgetaftale.

- Vi er med i budgetaftalen på godt og ondt, men vi vil stadig gerne rulle tidligere vedtagne besparelser tilbage, og det kæmper vi videre for i Socialdemokratiet, sagde Charlotte Kjær i byrådssalen.

Venstre, Konservative, Radikale og SF stemte ligesom Socialdemokratiet for kvalitetsstandarden.

Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce