Annonce
Assens

Rengøring til ældre: - Vi er med i budgetaftalen på godt og ondt

Rengøring hver tredje uge og et enkelt ugentligt bad vil fortsat være standarden for plejekrævende borgere i Assens Kommune. Ifølge Charlotte Kjær (S) stemmer Socialdemokratiet ja, selvom de er uenige i dele af standarden. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Kvalitetsaftalen for rengøring og personlig pleje til blandt andet ældre i Assens Kommune blev onsdag fornyet i byrådet, denne gang med flere stemmer.

Assens: Rengøring hver tredje uge, et enkelt bad om ugen, ingen besøg på dagscentre og kun hovedrengøring efter nøje visitation.

Det er nogle af punkterne i kvalitetsaftalen for personlig pleje og praktisk hjælp til plejekrævende borgere i Assens Kommune. Standarden blevet kritiseret for at være lav, selvom niveauet dog er blevet hævet fra rengøring hver femte uge efter et tilskud på 2,4 millioner i budgetaftalen for 2020.

Aftalen blev onsdag fornyet med langt flere stemmer end i 2019. Kun Enhedslistens og Dansk Folkepartis til sammen 29 medlemmer stemte imod kvalitetsstandarden, som skal vedtages i byrådet en gang årligt.

Sidste år stemte den socialdemokratiske gruppe i byrådet imod, men i år stemte alle medlemmer for.

- Der er ting, vi ikke bryder os om i kvalitetsstandarden, sagde Charlotte Kjær (S), som er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Assens Kommune.

Kvalitetsstandarden har ikke ændret sig væsentligt, men det har det faktum, at Socialdemokratiet denne gang har skrevet under på Assens Kommunes budgetaftale.

- Vi er med i budgetaftalen på godt og ondt, men vi vil stadig gerne rulle tidligere vedtagne besparelser tilbage, og det kæmper vi videre for i Socialdemokratiet, sagde Charlotte Kjær i byrådssalen.

Venstre, Konservative, Radikale og SF stemte ligesom Socialdemokratiet for kvalitetsstandarden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce