Annonce
Nordfyn

Skrædder mærker usikkerheden blandt kommende konfirmander: - Normalt går kjolesalget amok allerede i oktober

Sandie Broe Nielsen har startet udsalg af konfirmationskjoler op online efter et år, hvor coronasituationen har påvirket kjolesalget meget. Den fysiske butik holder naturligvis lukket, foreløbigt til og med 7. februar. På billedet prøver datteren Pernille en konfirmationskjole på. Foto: Camilla Broe Nielsen
Skrædderen Sandie kan tydeligt mærke, at årets konfirmander og deres forældre ikke ved, hvad de skal regne med i relation til den store dag.

Skamby: Sandie Broe Nielsen har siden 2006 haft egen skrædderforretning i Skamby. Her er hun kendt for at sy og tilrette flotte kjoler til bryllupper, gallafester, sportsdans og konfirmationer. Men coronasituationen har nu påvirket dette års salg af konfirmationskjoler så meget, at hun allerede har startet udsalg af de hvide gevandter.

- Det har jo ikke været så nemt at tage noget nyt hjem, når det har været så underligt det med at skulle ud og kigge på konfirmandtøj. Jeg har selv en konfirmand i år, og man kan jo ikke regne med noget, fortæller Sandie Broe Nielsen.


Vi har booket et forsamlingshus, og så satser vi på, at de der vacciner er blevet bredt godt ud inden da. Så vi har et sted, og så venter vi lidt med at booke mad, til vi ved, hvor mange vi må invitere.

Sandie Broe Nielsen, skrædder og mor til kommende konfirmand


Normalt, tilføjer hun, begynder de første ordrer på konfirmationskjoler at tikke ind i oktober.

- Det plejer faktisk at gå helt amok fra oktober og frem. Men det er ligesom ikke sket i år, og jeg kan godt mærke, at folk er usikre på situationen. I oktober var folk jo også dårligt nok blevet færdige med at holde deres konfirmationer i 2020.

Annonce

Datterens kjole er sikret

Derfor har Sandie Broe Nielsen først fået de første henvendelser om konfirmationskjoler ind her i januar. Til datteren Pernilles konfirmation er kjolen også først lige kommet i hus, fordi Sandie og Pernille heller ikke gik i gang med at kigge på det før denne måned. Og meget føles da også fortsat usikkert omkring den store dag.

- Men vi har booket et forsamlingshus, og så satser vi på, at de der vacciner er blevet bredt godt ud inden da. Så vi har et sted, og så venter vi lidt med at booke mad, til vi ved, hvor mange vi må invitere.

Selv forsøger Sandie at tage hele situationen med ophøjet ro.

- Efter snart et år med corona og aflyste eller flyttede arrangementer og nedlukning af butikkerne lærer man at være omstillingsparat og finde kreative løsninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Ole Tobiasen spøger som træneremne i OB

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce