Annonce
Nordfyn

Skovtur: Tag den snoede sti mod stranden i Fuglsang

Der er god grund til at smile efter veludført arbejde. Lokale frivillige har lagt masser af arbejdstimer i den nye sti i skoven langs Fuglsangsvej. Her er det fra venstre Heidi Larsen, Carina Kajhøj Jensen, Kjeld Hansen og Kenneth Pedersen. Foto: Betty Rasmussen
Frivillige har lagt masser af timer i projektet. Friluftsrådet og Nordfyns Kommune har leveret penge til materialer, og nu er en godt en kilometer lang natursti langs Fuglsangsvej klar til skovturen.
Annonce

Fuglsang: Hvorfor gå langs den lige, grå asfaltvej, når man kan vælge en snoet sti gennem gammel egeskov og brombærkrat og måske oven i købet være så heldig at se et dådyr stikke hovedet frem mellem træerne eller en hare, der flygter fra de tobenede skovgæster.

Muligheden for at vælge skovstien er der i hvert fald nu, hvis målet er stranden ved Fuglsang for enden af Fuglsangsvej.

For frivillige fra Tørresø Bylaug og Krogsbølle Sogns Lokalråd er i samarbejde med Naturstyrelsen netop blevet færdige med en ny sti, der snor sig på venstre side af Fuglsangsvej (i retning mod stranden) og begynder umiddelbart efter det sidste hus på vejen.

Stien er finansieret med 250.000 kroner fra Friluftsrådet og 150.000 kroner fra Nordfyns Kommune. Korinth Entreprenørfirma har leveret materiale til stien og bygget den solide træbro, der leder stien over en gammel afvandingskanal.

Annonce

Frivillige timer

Men langt de fleste arbejdstimer er leveret af frivillige hænder, og derfor er det også fire glade og tilfredse frivillige, Heidi Larsen, Carina Kajhøj Jensen, Kenneth Pedersen og Kjeld Hansen, der tager avisens repræsentant med på en tur ad den 1250 meter lange sti, der selv på en regntung eftermiddag virker indbydende. Fornemmelsen af at gå ude midt i naturen er let at fange, også selv om stien stadig lyser som et nyt element i landskabet.

Undervejs kommer stien forbi en teltplads, hvor grillen er klar til den medbragte mad. Foto: Betty Rasmussen

Mens stien er helt klar til gående, mangler der stadig lidt arbejde, før den planlagte ridesti langs gangstien er på plads. Den del står foreningen Riderute Nordfyn for.Stien begynder i skoven, der er ejet af Naturstyrelsen, fortsætter gennem det grønne område som Nordfyns Kommune ejer, og slutter med udsigt over stranden og vandet.

På det sidste stykke går stien tæt forbi en åben plads med fire helt nye sheltere, der er en del af projekt "Blå støttepunkter - sheltere rundt om Fyn", et samarbejde mellem de fem kommuner Nordfyns, Kerteminde, Nyborg, Assens og Middelfart.

Projektet omfatter 19 nye shelterpladser med næsten 50 sheltere tæt på kysten. To af de nye shelterpladser ligger i Nordfyns Kommune, ud over den ved Fuglsang er det en plads ved Klintebjerg Havn.

En ny bro i solidt træ fører stien over afvandingskanalen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Sport Fyn: Michelsen ryster posen

OB

Michelsen: OB har betalt tilbage for 6-0-lussing

Annonce