Annonce
Middelfart

Skoleudvalget i fælles modsvar til byrådsmedlem: - Ikke hensigtsmæssigt, at én enkelt skole hænges ud

Formand for Skoleudvalget i Middelfart Kommune, Jens Backer Mogensen (S), og resten af Skoleudvalget mener ikke, at byrådsmedlem Morten Weiss-Pedersen bør hænge en enkelt skole ud på baggrund af kvalitetsrapporten for skoleområdet. Foto: Jens Wognsen

Lokaldebat: Morten Weiss-Pedersen (K) har i det, der ligner en tidlig valgkamp, taget fat på skoleområdet. Det er altid værd at tale om, hvordan vi kan gøre skolerne i Middelfart bedre.

Folkeskolerne i Middelfart lever generelt op til det forventede i forhold til det socioøkonomiske grundlag, vi har. Men det er en ambition for alle parter på skoleområdet, at vi til stadighed skal forsøge at gøre det bedste, vi kan. Så langt er vi enige med Morten Weiss-Pedersen.

Der er sket meget på skoleområdet i den sidste periode. Skoleområdet har fået en fælles vision, "Fra Middelfartbarn til Verdensborger", som giver mål og retning, og som er et resultat af en lang proces med dialog mellem skoleudvalg, skolebestyrelser, skoleledelse og forvaltning. Det rulles lige nu ud på alle skoler, så at tankegangen på skoleområdet bare er "som vi plejer" er en formulering, som vi ganske enkelt er uenige i. Byrådet har da også understøttet visionen og tilført yderligere midler til skolerne.

Annonce


Kvalitetsrapportens data kender både skolen og udvalget lang tid før kvalitetsrapporten offentliggøres. Derfor er der for længst taget hånd om de udfordringer, rapporten påpeger - også på enkeltskoler.

Skoleudvalget i Middelfart Kommune


Morten Weiss-Pedersen henviser til - som dokumentation for at man andre steder er bedre på vej - at man på en skole i Jelling har både Fablab laboratorium og er Unesco-skole. Fablab har i Middelfart Kommune været indsatsområde i skolevæsenet i tre år nu. Flere skoler har laboratorium, og andre er på vej med at etablere et. Lillebæltskolen er Unesco-skole, Båring Skole er på vej til at blive det, og andre skolebestyrelser overvejer lige nu, om de også skal være det. Den internationale dimension er en særlig signatur i "Fra Middelfartbarn til Verdensborger".

Kvalitetsrapportens data kender både skolen og udvalget lang tid før kvalitetsrapporten offentliggøres. Derfor er der for længst taget hånd om de udfordringer, rapporten påpeger - også på enkeltskoler. Vi finder det derfor ikke hensigtsmæssigt, at én enkelt skole hænges ud med formuleringen om, at her skal der gøres en særlig indsats. Den konkrete skoles tal er fra skoleåret 18/19.

Skolen og skolebestyrelsen tog allerede på det tidspunkt hånd om særligt én årgang, hvor forvaltningen og udvalg har været orienteret undervejs. Alt dette blev hele Byrådet orienteret om af forvaltningen på et temamøde om netop kvalitetsrapporten 31. august 2020. Kvalitetsrapporten, som tallene kommer fra, skal, som vi ser det, netop være et arbejdsredskab til at målrette særlige indsatser- og ikke en rapport, som skal hænge enkeltskoler ud.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Sif og Andreas er landmænd på en ny måde: 2000 medlemmer ejer gården og de vil give mere til jorden, end de tager

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter 16 måneders ventetid: Klage afvist – grønt lys til luksusboliger på havnen

Erhverv For abonnenter

Nye tilladelser på plads i næste uge: Facebook kan udvide, når de vil

Odense

Helt centralt i Odense: 91 nye ungdomsboliger er klar til udlejning med indflytning 1. juni

Nyborg

Ny butikskæde i gamle lokaler: Else og Bent Erik stod klar i silende regn

Fyn

Vicedirektør om kørekort-kaos: Det er kommet bag på os

Navne For abonnenter

Sagkundskaben erklærede ved fødslen: - Ham dér, han kommer ikke! Først over 99 år senere døde Svend Ejner Frederiksen

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Sport

Middelfart mod topholdet: Nej til bade-bold

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mathias forsyner Odenses finere restauranter med unikke urter og grønt: Nu vil han også sælge grøntsagskasser

Fyn

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Odense

Flere afgange aflyses resten af dagen: Store forsinkelser i togtrafikken på Fyn og i Jylland

Odense For abonnenter

Mystiske bilag for mere end en halv million: Bestyrelsesmedlemmer fra kolonihaveforening anmeldt for svindel

Odense For abonnenter

Byvandreren finder på forrykt vis en charme ved disse regnfulde dage

Annonce