Annonce
Middelfart

Skoleudvalget i fælles modsvar til byrådsmedlem: - Ikke hensigtsmæssigt, at én enkelt skole hænges ud

Formand for Skoleudvalget i Middelfart Kommune, Jens Backer Mogensen (S), og resten af Skoleudvalget mener ikke, at byrådsmedlem Morten Weiss-Pedersen bør hænge en enkelt skole ud på baggrund af kvalitetsrapporten for skoleområdet. Foto: Jens Wognsen

Lokaldebat: Morten Weiss-Pedersen (K) har i det, der ligner en tidlig valgkamp, taget fat på skoleområdet. Det er altid værd at tale om, hvordan vi kan gøre skolerne i Middelfart bedre.

Folkeskolerne i Middelfart lever generelt op til det forventede i forhold til det socioøkonomiske grundlag, vi har. Men det er en ambition for alle parter på skoleområdet, at vi til stadighed skal forsøge at gøre det bedste, vi kan. Så langt er vi enige med Morten Weiss-Pedersen.

Der er sket meget på skoleområdet i den sidste periode. Skoleområdet har fået en fælles vision, "Fra Middelfartbarn til Verdensborger", som giver mål og retning, og som er et resultat af en lang proces med dialog mellem skoleudvalg, skolebestyrelser, skoleledelse og forvaltning. Det rulles lige nu ud på alle skoler, så at tankegangen på skoleområdet bare er "som vi plejer" er en formulering, som vi ganske enkelt er uenige i. Byrådet har da også understøttet visionen og tilført yderligere midler til skolerne.

Annonce


Kvalitetsrapportens data kender både skolen og udvalget lang tid før kvalitetsrapporten offentliggøres. Derfor er der for længst taget hånd om de udfordringer, rapporten påpeger - også på enkeltskoler.

Skoleudvalget i Middelfart Kommune


Morten Weiss-Pedersen henviser til - som dokumentation for at man andre steder er bedre på vej - at man på en skole i Jelling har både Fablab laboratorium og er Unesco-skole. Fablab har i Middelfart Kommune været indsatsområde i skolevæsenet i tre år nu. Flere skoler har laboratorium, og andre er på vej med at etablere et. Lillebæltskolen er Unesco-skole, Båring Skole er på vej til at blive det, og andre skolebestyrelser overvejer lige nu, om de også skal være det. Den internationale dimension er en særlig signatur i "Fra Middelfartbarn til Verdensborger".

Kvalitetsrapportens data kender både skolen og udvalget lang tid før kvalitetsrapporten offentliggøres. Derfor er der for længst taget hånd om de udfordringer, rapporten påpeger - også på enkeltskoler. Vi finder det derfor ikke hensigtsmæssigt, at én enkelt skole hænges ud med formuleringen om, at her skal der gøres en særlig indsats. Den konkrete skoles tal er fra skoleåret 18/19.

Skolen og skolebestyrelsen tog allerede på det tidspunkt hånd om særligt én årgang, hvor forvaltningen og udvalg har været orienteret undervejs. Alt dette blev hele Byrådet orienteret om af forvaltningen på et temamøde om netop kvalitetsrapporten 31. august 2020. Kvalitetsrapporten, som tallene kommer fra, skal, som vi ser det, netop være et arbejdsredskab til at målrette særlige indsatser- og ikke en rapport, som skal hænge enkeltskoler ud.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Assens For abonnenter

Fem mænd fængslet efter politiaktion: En af de sigtede har med stor sandsynlighed haft tilknytning til tysk rockergruppering

Kerteminde For abonnenter

Derfor har to skoler selv bedt om at blive lagt sammen: - Det her er ikke en traditionel sammenlægning

Annonce