Annonce
Kerteminde

Skoler og dagtilbud har brugt 3,5 millioner kroner ekstra på corona-udgifter

Corona-restriktioner har resulteret i blandt andet ekstra afspritning og mere udeundervisning på landets skoler. Foto: Johan Gadegaard
Mere personale, mere rengøring og mere afstand; de mange tiltag for at forhindre spredningen af coronavirus har kostet kommunens skoler og dagtilbud millioner af kroner. Merudgifterne dækkes af ekstraordinær udbetaling fra Social- og Indenrigsministeriet, forsikrer udvalgsformand.

Nordøstfyn: Det koster millioner af kroner både at overholde udførlige krav om  klasseopdeling, håndvask og afspritning og samtidig sikre en god skole- eller børnehavedag. Sådan lød konklusion i en orientering fra forvaltningen til Kerteminde Kommunes Børn-, Unge- og Uddannelsesudvalg på det seneste udvalgsmøde.

Især et øget antal personaletimer har kostet skoler og dagtilbud penge. Blandt andet hos børnehaven Mælkevejen i Langeskov, hvor omkostningerne til ekstra hænder udgjorde 439.000 kroner i perioden mellem midten af marts og slutningen af juni. Men pengene er brugt fornuftigt, mener formand for Børn-, Unge- og Uddannelsesudvalget Jutta Lundqvist Nielsen (EL):

- Vi har først og fremmest ønsket at sikre os, at skoler og dagtilbud har fungeret som pædagogisk gode tilbud og ikke udelukkende som pasningssteder. Derfor besluttede vi politisk, at det her ikke var en spareøvelse; vi skulle følge retningslinjerne, og vi skulle gøre det på en pædagogisk forsvarlig måde.

Annonce

Hun uddyber:

- Når jeg hører fra udvalg i andre kommuner, synes jeg, institutionerne her har været utroligt dygtige til at indarbejde retningslinjerne uden, at udgifterne er løbet fuldstændig løbsk. Man har virkelig gjort en indsats samtidig med, at man har sagt: 'Det skal stadig være et attraktivt tilbud'. Så det er kombineret rigtig flot.

Staten refunderer hovedparten

I alt er der i perioden frem til den 30. juni brugt 1,6 millioner kroner på corona-relaterede udgifter indenfor dagtilbudsområdet, mens det tilsvarende tal for skoleområdet er 1,9 millioner kroner. Udvalgsformand Jutta Lundqvist Nielsen er dog overbevist om, at kommunen ikke selv kommer til at stå tilbage med ekstraregningen:

- Vi ved, at vi får langt, langt det meste refunderet fra staten. Når vi alligevel har bedt om at blive løbende orienteret om merudgifterne, skyldes det, at vi gerne har villet følge udgifternes størrelse tæt. Vi har ønsket at se, hvor mange midler skolerne og dagtilbuddene selv kunne bidrage med, og hvor mange ekstra ressoucer der var behov for at tilføre, siger hun.


Når jeg hører fra udvalg i andre kommuner, synes jeg, institutionerne her har været utroligt dygtige til at indarbejde retningslinjerne, uden at udgifterne er løbet fuldstændig løbsk. Man har virkelig gjort en indsats, samtidig med, at man har sagt: 'Det skal stadig være et attraktivt tilbud'.

Jutta Lundqvist Nielsen, formand for Børn-, Unge- og Uddannelsesudvalget i Kerteminde Kommune


Direktionen har indstillet, at udvalget tager orienteringen til efterretning. Og det har udvalget gjort, oplyser formanden.

I juli offentliggjorde Social- og Indenrigsministeriet, at landets kommuner på grund af COVID-19 vil modtage en ekstraordinær udbetaling på 8,9 milliarder kroner. Udbetalingen realiseres den 1. september 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce