Annonce
Debat

Skoler: Assens kan undgå pædagogisk bundplacering på Fyn

Lokaldebat: Mange har følt sig kaldet til at skrive om skolebesparelser. Nogen anerkender ikke, at det er nødvendigt at spare på skoler. I en verden af uendelige midler er alt muligt, men tag nu ansvar og kom med løsninger, som er holdbare.En del mener, at fremtiden vil løse økonomien gennem øget bosætning, ligesom hovedparten af landets landkommuner også længe har håbet på. Hvornår kommer den?

Rigtig mange argumenterer mod lukning af kommunens 3 mindste skoler. Fælles for dem er, at godt halvdelen af de elever, som tilhører skolernes distrikt, går på skolerne. I realiteten er der ikke tilstrækkelig lokal opbakning. Jeg har stor respekt for, hvad den mindre skole har udrettet, men elevtallet falder og har gjort det i for mange år. Det vil det fortsætte med både i prognoser og lokalt.

Assens tiltrækker ikke børnefamilier ved år efter år at beskære midlerne til elevers undervisning og blive kendt som kommunen med Fyns laveste tildeling til undervisning. Gentagne nedskæringer sænker kvaliteten.Dreslette Skoles elever vil kunne rummes på Haarby Skole på nær et enkelt klassetrin, hvor en ekstra klasse må oprettes. Eleverne vil modtage den samme undervisning, men der spares lærertimer, som 54 elever skulle tilbydes i Dreslette. Det giver besparelsen og frigiver ekstra lærertimer til at understøtte klasser og enkeltelever, når der opstår særlige behov. Det er afgørende, når skolerne i dag skal rumme næsten alle børn.

(forkortet af redaktionen)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce