Annonce
Kerteminde

Skoler åbner ikke alligevel: Rengøringsfirma er løbet tør for sprit

Kommunens rengøringsleverandør Alliance+ meddelte pludselig onsdag eftermiddag, at man ikke kan levere de fornødne rengøringsmidler til skolestarten torsdag. Foto: Helle Kryger
Flere skoler og daginstitutioner i Kerteminde Kommune åbner alligevel ikke torsdag som planlagt. Kommunens rengøringspartner er løbet tør for sprit.

Nordøstfyn: Ledere og medarbejdere i Kerteminde Kommunes skoler og daginstitutioner har de seneste dage arbejdet på højtryk for at blive klar til at genåbne torsdag morgen, men nu er åbningen pludselig udskudt på ubestemt tid.

Onsdag eftermiddag meddelte kommunen nemlig, at rengøringspartneren Alliance+ ikke kan skaffe de nødvendige rengøringsmidler (overfladeafspritning), som kræves for at leve op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer for genåbning. Og at det er lige nu uvist, hvornår de kan skaffe tilstrækkeligt.

En ærgerlig situation, erkender borgmester Kasper Olesen (S):

- Vi har hele tiden vidst, at det var en udfordring med rengøringen, akkurat som det har været med værnemidler, og vi har ikke de store lagre i kommunen, fordi rengøringen foretages af den her eksterne partner, men det hele er gået så stærkt, at det ikke var til at forudse. Sikkerheden kommer over alt, derfor er genåbningen udskudt til tidligst mandag, fortæller han.

Munkebo og Langeskov Skole

Dog åbner Munkebo Skole, Langeskov Skoles 0.-3. klasse og daginstitutionen Mælkevejen i Langeskov torsdag som planlagt. Munkebo Skole rengøres af kommunens egne folk, mens Langeskov Skole og Mælkevejen har et lille lokalt lager af de nødvendige rengøringsmidler.

Specialskolen Mesingeskolen åbner også som planlagt. Indtil de øvrige institutioner kan genåbne, fortsætter tilbuddet om nødpasning.

På Kerteminde Byskole giver udsættelsen et par dages pusterum i en ellers hektisk forberedelses-fase:

- På den lange bane betyder det bare, at vi pludselig er i god tid. Den hektiske tilgang kunne vi godt have været foruden. At det her til gengæld giver noget turbulens i de små hjem, kan jeg godt forstå, fortæller skoleleder Jesper Bech Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce