Annonce
Sydfyn

Skolepiger udstiller på biblioteket

Fredag 21. juni er der fernisering på en særudstilling på Svendborg Bibliotek.

Svendborg: Det er en anderledes udstilling, man kan opleve på Svendborg Bibliotek fra fredag 21. juni.

"10 pigers tanker" er titlen, og bag den står 10 piger fra Tved Skole og Byhaveskolen.

De har skabt den gennem skoleåret, hvor de har mødtes to gange to timer hver måned, hvor de har arbejdet med at udtrykke sig på forskellige og kreative måder. Det forklarer to af initiativtagerne, koordinator Mette Kingo og lærer og SFO-koordinator Pernille Lorentzen begge fra Tved Skole.

- Vi ønsker at styrke børnenes umiddelbare sprog, deres viden, følelser, tanker og fornemmelser, så de stille og roligt – i eget tempo- kan møde hinanden i et nyt og spirende børnefællesskab på tværs af livsmuligheder, lyder det i en pressemeddelelse.

- Vi håber, at udstillingen viser, at vi har nogle fantastiske piger, der har kastet sig ud i et nyt spirende fællesskab på tværs af alt. Vi er meget stolte af vores piger, der bare tager livtag med kunsten og hinanden. De er nysgerrige på hinanden og udfordrer hinanden, tilføjer Pernille Lorentzen.

Der er fernisering 21. juni fra klokken 16 på udstillingen, der bliver lavet i samarbejde med Svendborg Bibliotek.

Næstformand for Børne- og Ungeudvalget, Karl Magnus Bidstrup, får til opgave at åbne den. /heng

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce