Annonce
forside

Skolens mindste klasser skal på plakaten

Elever fra 0. og 1. klasse på Vestre Skole og Skårup Skole er afbilledet på de plakater, der skal få bilister i området til at sænke farten og passe på.

Det er billeder af børn fra Skårup Skole og Vestre Skole, der skal få bilister til at sænke farten ved de to skoler

Svendborg: Normalt er det billeder af tilfældige børn, der er opsat på plakater tæt på skoler med en opfordring til bilisterne om at passe på og sænke farten. Men på Skårup Skole og Vestre Skole i Svendborg er det i år anderledes.

Her er det elever fra 0. og 1. klasse på de to skoler, der er afbilledet på plakaterne, og det er ikke tilfældigt. Birger Jensen (V), der er formand for Miljø-, Klima- og Trafikudvalget i Svendborg, mener, at det er en fantastisk god idé at inddrage de børn, som går på de to skoler.

- Det gør sådan en kampagne meget mere nærværende og aktuel, når man ser et billede af et barn, som man kender eller har set før. Børn er de bedste ambassadører over for deres forældre, siger Birger Jensen.

Det er elever fra 5. klasse på de to skoler, der har været med til at udforme kampagnen. De har blandt andet været med til at udvikle slogans, og de har også haft rollen som fotografer. Desuden har de været med til at udvikle gå- og cykelprøver for de nye elever i børnehaveklassen.

- I projektet har vi givet eleverne direkte indflydelse på, hvordan der skal arbejdes med trafiksikkerhed i deres lokalområde. Det har virket super motiverende på eleverne, der nu også har lært noget om kommunikation, trafik og nærdemokrati, fortæller Mick Outzen som er lærer Skårup Skole.

Projektet er det første af sin art i Svendborg Kommune, og det er lavet i et samarbejde med firmaet Sikker Trafik og med økonomisk støtte fra Trygfonden. Når kampagnen er overstået, vil der blive taget stilling til, om den skal udvides til at omfatte flere skoler i Svendborg Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce