Annonce
Nordfyn

Skolen rykker ud: Alle børn skal undervises ude

Gravstenene på kirkegården i Krogsbølle fortæller også en historie om svundne tider i Krogsbølle og omegn. Og på den måde lærer eleverne i 2. klasse på Kystskolen afdeling Krogsbølle også lokalhistorie, når de har udeskole på kirkegården. Foto: Betty Rasmussen
Børne- og Ungeudvalget har besluttet, at udeskole og udedagtilbud i 2024 skal være en del af hverdagen for alle børn og unge på Nordfyn.

Nordfyn: De nordfynske børn og unge kan se frem til at komme mere ud i frisk luft og væk fra skolens eller dagtilbuddets vægge.

Det har politikerne i Børne- og Ungeudvalget netop besluttet. De vil gradvist have indført udeskole og udedagtilbud for alle børn.

Arbejdet med udeaktiviteter skal indføres i tre etaper, så det i skoleåret 2023-24 vil være en del af årets gang på alle skoler og i alle dagtilbud.

Første etape sættes i gang i næste skoleår 2020/2021 og omfatter børnehusenes ældste børn, førskolebørn og 0.-3. klasse, og helt konkret skal børnene have 20-30 halve eller hele udedage fordelt over hele året. Året efter skal antallet af udedage stige til 30-40 halve eller hele dage om året.

I næste fase kommer turen til dagplejen, de yngste børn i børnehusene og skolernes mellemgruppe, og fra skoleåret 2023/2024 får de ældste elever også mulighed for at komme mere væk fra skolen i undervisningstiden.

At udeskole foregår uden for klasseværelset, siger sig selv, men der er også andre krav til skolerne for at leve op til betegnelsen.

Der skal være et samspil mellem undervisning inde og ude, læring skal ske i autentiske læringsmiljøer, hvor børn og unge anvender teoretisk viden og færdigheder i relevante omgivelser, fremgår det af Undervisningsministeriets definition.

For de små børn i udedagtilbud skal "leg og læring og frisk luft være med til at styrke børns fantasi, motorik, fællesskaber og almene trivsel".

I beslutningen i Børne- og Ungeudvalget ligger også, at lærere og pædagoger skal have et kompetenceløft, så de kan undervise med andre metoder og andre steder, end de hidtil har gjort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lukket feriecenter tæt på åbning: Oprørte husejere stempler lejeaftale med feriecenter som ulovlig

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Slut med togdrift om søndagen

1995 Ritt Bjerregaard har i hvert fald lært én ting af sin sag med lejligheden på Vesterbro i København: Prisen for at fastholde nogle principper kan blive for stor. Derfor valgte hun i går at meddele finansminister Mogens Lykketoft, at hun giver afkald på 166.000 kroner årligt i ministerpension oven i de godt 1,2 millioner lavt beskattede kroner, som hun får som EU-kommissær. Til Fyens Stiftstidende siger Ritt Bjerregaard, at hun dybest set er modstander af, at man skal rette sig efter tilfældige stemninger, eller hvad der tidligere har været praksis. Når jeg gav affald på pensionen, var det fordi, at situationen efterhånden var blevet så hysterisk, at den skyggede for alt det, jeg skulle lave som kommissær. 1970 Det er radioens udsendelser, der trods alt vinder i konkurrencen om lytter/seernes bevågenhed, måske fordi radiolytning er lettere at kombinere med andre gøremål. Sådan lyder konklusionen af en lytter- og seerundersøgelse, som Danmarks Radio har offentliggjort. Undersøgelsen viser blandt andet, at lytterne uhyre sjældent lukker for en radioudsendelse, fordi de finder den kedelig, Det gør derimod en del seere. Tv har dog stadig meget store seertal. Over to millioner mennesker ser aftenens første tv-avis, hvorimod den sene udgaves seertal er meget afhængig af, hvilken udsendelse, der ligger umiddelbart forud. Hvis det er et populært program, er der mange, der også ser tv-avisen bagefter. 1945 Den længe ventede nedskæring af statsbanetrafikken bliver nu til alvor. I går aftes udsendte statsbanerne meddelelse om, at nedskæringen skal træde i kraft den 1. februar, og at den reducerer toggangen til 20 procent af den normale trafik før krigen. Den almindelige regel for hverdagstrafikken bliver, at der kører et tog om morgenen og et om aftenen, og om søndagen vil der slet ikke køre damptog. Forbindelsen mellem landsdelene bliver efter den nye køreplan meget vanskelig, idet der kun bliver én forbindelse daglig i hver retning – og om søndagen kan man overhovedet ikke rejse. Færgebilletterne til Storebæltsoverfarten genindføres fra 1. februar og udleveres kun i begrænset omfang.

Nordfyn

Ungt ægtepar overtager kendt Bogense-spisested

Annonce