Annonce
forside

Skolelukning: Venstre og Dansk Folkeparti i heftigt slagsmål

Dorthe Ullemose vil have en undskyldning fra Venstremanden Birger Jensen. Arkivfoto

Byrådskandidaterne Dorthe Ullemose (DF) og Birger Jensen (V) har indledt en krig på ord. Stridens kerne er, hvorvidt Venstre stemte for en lukning af Sct. Michaels Skole i Oure i 2010.

Svendborg: Hvis de var gift med hinanden, Dansk Folkepartis Dorthe Ullemose og Venstres Birger Jensen, var det nok på tide at få en ægteskabsrådgiver ind over. Og helst en dygtig af slagsen.

De to kandidater, hvis partier i hvert fald for en stund endnu er en del af det borgerlige flertal i Svendborg Kommune, har nemlig rodet sig ud i et læserbrevsslagsmål, som kort fortalt er affødt af et vælgermøde i Oure og handler om lukningen af Sct. Michaels Skole i Oure. Og ikke har gjort noget godt for forholdet mellem de to store partier.

I hvert fald er de begge vrede.

- Venstre må jo se mig som en stor trussel, og det bliver jeg også om 12 dage (kommunalvalget den 21. november, red.), kan jeg godt love dig. Det her vil jeg ikke stå model til i fire år mere, siger Dorthe Ullemose, og Birger Jensen er ikke mere forsonlig:

- Dorthe Ullemose kommer med usande påstande om Venstre og mig, og det vil jeg ikke finde mig i, siger han.

Birger Jensen var ikke selv til stede på vælgermødet den 5. november, men det, han efterfølgende fik refereret, fik ham til at hvæsse pennen.

Birger Jensen (V) har ikke tænkt sig at undskylde noget og mener, at Dorthe Ullemose lyver. Arkivfoto: Roland Petersen

"I strid med sandheden"

I sit læserbrev skriver han blandt andet, at Ullemose på vælgermødet søndag den 5. november beskyldte Venstre for at have lagt stemmer til lukningen af Sct. Michaels Skole, hvilket ifølge Birger Jensen er "i strid med sandheden". Altså løgn.

Og det står han ved.

Han vedgår, at Venstre undervejs i processen omkring den nye skolestruktur tre gange stemte ja til direktionens forslag, som blandt andet indebar en lukning af skolen i Oure.

- Men det var ikke det endelige forslag. Vi stemte ja til at sende forslaget i høring, siger Birger Jensen.

Og faktisk ændrede Venstre mening.

- Når vi sender forslag i høring, lytter vi til borgerne. Det er en del af Venstres dna, siger han og forklarer, at Venstre endte med at stille et forslag, som indebar, at skoledistrikterne Sct. Michaels og Skårup skulle slås sammen, men at der fortsat skulle undervises på begge matrikler. Altså en bevaring af Sct. Michaels Skole.

Forslaget blev imidlertid nedstemt, og dermed blev Sct. Michaels Skole lagt i graven.

- Men det var ikke med vores stemmer. Vi forsøgte at bevare den, og det er uærligt at påstå andet. Jeg forstår ikke, at Dansk Folkeparti ikke har noget konstruktivt at byde ind med i stedet for at jagte os i Venstre - og oven i købet på et uærligt grundlag, siger Birger Jensen.

Annonce

De gør en flue til elefant

En gennemgang af de syv år gamle dagsordener bekræfter Birger Jensens udlægning, og det gør Dorthe Ullemose faktisk også.

Men for hende handler det ikke om, hvad Venstre endte med at gøre.

Hun fortæller, at et andet Venstre- og byrådsmedlem, Mette Kristensen, undervejs i debatten hævdede, at Venstre på intet tidspunkt har stemt for en lukning af Sct. Michaels Skole.

- Det er ikke korrekt, og så sagde jeg bare, at jeg kunne se, at de på et tidspunkt havde stemt for lukningen, og at de først stemte imod til sidst. Mere er der ikke i det. Men jeg synes, det er væsentligt, fordi både Venstre og vi siger, at vi vil yderområderne, og hvis man vil det, lukker man ikke skoler, siger Dorthe Ullemose, der har et bud på, hvad der skete efterfølgende:

- Mette Kristensen har ringet til Birger Jensen og sagt "Dorthe Ullemose har sagt, at ...", og så gør de en flue til en elefant, siger hun.

Annonce

Kræver undskyldning

Dorthe Ullemose afviser at svare på, om sagen betyder, at Dansk Folkeparti ikke vil pege på borgmester Lars Erik Hornemann (V) som manden, der skal stå i spidsen for Svendborg i yderligere fire år.

- Men der skal indrømmelser på bordet. Birger Jensen kunne for eksempel sige til mig, at han har ked af, at han har beskyldt mig for at tale usandt, når faktum er, at jeg har talt sandt. Han bør undskylde, siger Dorthe Ullemose, som oplyser, at hun generelt har svært ved at forstå Venstres ageren.

- Hvis Lars Erik (Hornemann, red.) skal være borgmester, så er han afhængig af, at jeg peger på ham. Der bliver ikke et borgerligt flertal uden Dansk Folkeparti, det kan jeg i hvert fald ikke få øje på, så jeg sidder med nøglen, siger hun og føjer til, at Venstre ikke ligefrem bejler til hende.

- I fire år har jeg ikke set eller hørt, at Venstre har bakket Dansk Folkeparti op eller har rost os. Og når de kører små ting op til at blive store ting, som vi er vidne til i den her debat, så kan jeg simpelthen ikke forstå, hvordan de kan tro, at vi kan pege på dem. Men det er Venstre i en nøddeskal, og det orker jeg ikke i fire år til, siger Dorthe Ullemose.

Hvad undskyldningen fra Birger Jensen angår, behøver hun ikke vente ved telefonen.

- Jeg gider ikke deltage i det cirkus. Jeg synes, det er langt ude, at hun (Dorthe Ullemose, red.) trækker ting frem, der ligger syv år tilbage, og jeg har ikke yderligere kommentarer, siger Birger Jensen.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Nyborg For abonnenter

Sygeplejerske fra Nyborg undrer sig over regeringens plan om nærhospital i hendes hjemby: - Det er helt malplaceret

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det begyndte med en legetøjsgravemaskine for tre år siden: Nu er firmaet på byggepladser i hele verden

Nordfyn For abonnenter

Daniella blev kørt ned - og folk kører stadig for stærkt: Politiet udskrev 75 bøder på 23 timer

Middelfart

Skeletter, skøre ansigter og vilde designs: Se alle læsernes græskarfotos fra årets uhyggeligste højtid her

Assens

Nu står det helt klart: Ingen kommunale kroner skal  investeres i porno, våben og olie

Faaborg-Midtfyn

Er det valgets største bommert? Han efterlyser bedre skoler, men hans valgplakat skæmmes af stavefejl

Navne For abonnenter

Hov, hvad er nu det for nogle sjove små skilte: Torben tager kampen op mod fartdjævlene

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Debat

Lad os lige vente på bookmakernes odds: Kristian Nielsen fik mig med på stemmesedlen

Assens

Michelle og Jonas har byens mest mærkværdige bil: - Så kan jeg da finde den, hvis folk stjæler den

Fyn

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Nyborg

Ups! Uheld på køreteknisk anlæg: Elev-lastbil væltede om på siden

OB For abonnenter

Svært at se at noget bliver bedre: OB mangler at rykke sig bare en meter

Kerteminde

Grillos-Mike stopper på 'Hovedet': - Nogle gange er det jo ikke altid godt, når det går godt

Annonce