Annonce
forside

Skolelukning: Venstre og Dansk Folkeparti i heftigt slagsmål

Dorthe Ullemose vil have en undskyldning fra Venstremanden Birger Jensen. Arkivfoto

Byrådskandidaterne Dorthe Ullemose (DF) og Birger Jensen (V) har indledt en krig på ord. Stridens kerne er, hvorvidt Venstre stemte for en lukning af Sct. Michaels Skole i Oure i 2010.

Svendborg: Hvis de var gift med hinanden, Dansk Folkepartis Dorthe Ullemose og Venstres Birger Jensen, var det nok på tide at få en ægteskabsrådgiver ind over. Og helst en dygtig af slagsen.

De to kandidater, hvis partier i hvert fald for en stund endnu er en del af det borgerlige flertal i Svendborg Kommune, har nemlig rodet sig ud i et læserbrevsslagsmål, som kort fortalt er affødt af et vælgermøde i Oure og handler om lukningen af Sct. Michaels Skole i Oure. Og ikke har gjort noget godt for forholdet mellem de to store partier.

I hvert fald er de begge vrede.

- Venstre må jo se mig som en stor trussel, og det bliver jeg også om 12 dage (kommunalvalget den 21. november, red.), kan jeg godt love dig. Det her vil jeg ikke stå model til i fire år mere, siger Dorthe Ullemose, og Birger Jensen er ikke mere forsonlig:

- Dorthe Ullemose kommer med usande påstande om Venstre og mig, og det vil jeg ikke finde mig i, siger han.

Birger Jensen var ikke selv til stede på vælgermødet den 5. november, men det, han efterfølgende fik refereret, fik ham til at hvæsse pennen.

Birger Jensen (V) har ikke tænkt sig at undskylde noget og mener, at Dorthe Ullemose lyver. Arkivfoto: Roland Petersen

"I strid med sandheden"

I sit læserbrev skriver han blandt andet, at Ullemose på vælgermødet søndag den 5. november beskyldte Venstre for at have lagt stemmer til lukningen af Sct. Michaels Skole, hvilket ifølge Birger Jensen er "i strid med sandheden". Altså løgn.

Og det står han ved.

Han vedgår, at Venstre undervejs i processen omkring den nye skolestruktur tre gange stemte ja til direktionens forslag, som blandt andet indebar en lukning af skolen i Oure.

- Men det var ikke det endelige forslag. Vi stemte ja til at sende forslaget i høring, siger Birger Jensen.

Og faktisk ændrede Venstre mening.

- Når vi sender forslag i høring, lytter vi til borgerne. Det er en del af Venstres dna, siger han og forklarer, at Venstre endte med at stille et forslag, som indebar, at skoledistrikterne Sct. Michaels og Skårup skulle slås sammen, men at der fortsat skulle undervises på begge matrikler. Altså en bevaring af Sct. Michaels Skole.

Forslaget blev imidlertid nedstemt, og dermed blev Sct. Michaels Skole lagt i graven.

- Men det var ikke med vores stemmer. Vi forsøgte at bevare den, og det er uærligt at påstå andet. Jeg forstår ikke, at Dansk Folkeparti ikke har noget konstruktivt at byde ind med i stedet for at jagte os i Venstre - og oven i købet på et uærligt grundlag, siger Birger Jensen.

Annonce

De gør en flue til elefant

En gennemgang af de syv år gamle dagsordener bekræfter Birger Jensens udlægning, og det gør Dorthe Ullemose faktisk også.

Men for hende handler det ikke om, hvad Venstre endte med at gøre.

Hun fortæller, at et andet Venstre- og byrådsmedlem, Mette Kristensen, undervejs i debatten hævdede, at Venstre på intet tidspunkt har stemt for en lukning af Sct. Michaels Skole.

- Det er ikke korrekt, og så sagde jeg bare, at jeg kunne se, at de på et tidspunkt havde stemt for lukningen, og at de først stemte imod til sidst. Mere er der ikke i det. Men jeg synes, det er væsentligt, fordi både Venstre og vi siger, at vi vil yderområderne, og hvis man vil det, lukker man ikke skoler, siger Dorthe Ullemose, der har et bud på, hvad der skete efterfølgende:

- Mette Kristensen har ringet til Birger Jensen og sagt "Dorthe Ullemose har sagt, at ...", og så gør de en flue til en elefant, siger hun.

Annonce

Kræver undskyldning

Dorthe Ullemose afviser at svare på, om sagen betyder, at Dansk Folkeparti ikke vil pege på borgmester Lars Erik Hornemann (V) som manden, der skal stå i spidsen for Svendborg i yderligere fire år.

- Men der skal indrømmelser på bordet. Birger Jensen kunne for eksempel sige til mig, at han har ked af, at han har beskyldt mig for at tale usandt, når faktum er, at jeg har talt sandt. Han bør undskylde, siger Dorthe Ullemose, som oplyser, at hun generelt har svært ved at forstå Venstres ageren.

- Hvis Lars Erik (Hornemann, red.) skal være borgmester, så er han afhængig af, at jeg peger på ham. Der bliver ikke et borgerligt flertal uden Dansk Folkeparti, det kan jeg i hvert fald ikke få øje på, så jeg sidder med nøglen, siger hun og føjer til, at Venstre ikke ligefrem bejler til hende.

- I fire år har jeg ikke set eller hørt, at Venstre har bakket Dansk Folkeparti op eller har rost os. Og når de kører små ting op til at blive store ting, som vi er vidne til i den her debat, så kan jeg simpelthen ikke forstå, hvordan de kan tro, at vi kan pege på dem. Men det er Venstre i en nøddeskal, og det orker jeg ikke i fire år til, siger Dorthe Ullemose.

Hvad undskyldningen fra Birger Jensen angår, behøver hun ikke vente ved telefonen.

- Jeg gider ikke deltage i det cirkus. Jeg synes, det er langt ude, at hun (Dorthe Ullemose, red.) trækker ting frem, der ligger syv år tilbage, og jeg har ikke yderligere kommentarer, siger Birger Jensen.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Midtfynsk tatovør taler ud om årelangt seksuelt overgreb: - Det kan ske for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

Odense For abonnenter

Valgte uprøvet løsning: Odense Letbane ville spare millioner, men er endt i store problemer

OB

Engang udløste et hjemmenederlag mod Nordsjælland et blodbad i Ådalen: For elleve år siden faldt øksen

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Tag de nye restriktioner med godt humør

Morten Messerschmidt vil være formand i DF - medmindre Inger stiller op

Navne For abonnenter

Ung skuespillers dagbog op til sidste del af "Stormfulde højder": Jeg gi’r den syv stjerner, én til hver af mine medskuespillere

Navne For abonnenter

Scandinavian Star-katastrofen: Kristina Siig står i spidsen for den sidste undersøgelse

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Nordfyn

Laila får julehjælp: - Det gør, at jeg kan give mine døtre en jul, der minder mere om klassekammeraternes

Fyn For abonnenter

Ny viceborgmester i Odense smækker røret på: Vred over spørgsmål om 112.000 kroner i honorar

Fyn

Hjælp til bilister i kø: Storebæltsbroen lukker to gange natten til søndag

Annonce