Annonce
Assens

Skoleleder stopper: Der skal findes en ny

Skolechef i Assens Kommune Esben Krægpøth skal nu i gang med at finde en ny leder til Assensskolen og Salbrovadskolen. Arkivfoto: Assens Kommune
Esben Krægpøth, leder af Dagtilbud og Skoler i Assens Kommune, regner med, at en ny leder kan begynde på Assensskolen til årsskiftet.

Assens: Med Trine Trauns opsigelse skal Assens Kommune nu i gang med at finde hendes afløser som fællesleder af Assensskolen og Salbrovadskolen.

Først og fremmest skal der indsættes en konstitueret leder, indtil den permanente afløser er fundet, oplyser Esben Krægpøth, der er leder af Dagtilbud og Skoler i Assens Kommune.

- Vi laver en konstituering, hvor vi sætter en person ind til at lede det. Det er jeg ikke færdig med at drøfte med omgivelserne. Det har jeg også skrevet til forældrene og personalet, og jeg regner med, at vi er færdige med det først i næste uge.

- Vi sætter også gang i en proces med at få ansat en ny skoleleder. Det har jeg møde med skolebestyrelsen om på torsdag, hvor jeg fremlægger en foreløbig plan for, hvordan vi får ansat en nye skoleleder, forklarer Esben Krægpøth.

Skolechefen regner med, at det er et realistisk bud, at den nye skoleleder kan starte 1. januar 2020.

Annonce

Fortsætte linjen

Det vil være afgørende, at både den kommende skoleleder og den konstituerede leder køber ind på de planer, der er lagt for Assensskolen, der arbejder på at blive Unicef Rettighedsskole.

- Der er lagt nogle fantastiske grundsten til, hvordan skolen vil arbejde fremover med rettighedsskole, megen forældreopbakning og så videre, så det er vigtigt, at vi holder momentum i det, når vi ikke har skolelederen længere.

- Så den nye leder og dem, der skal konstitueres, skal også sige, 'at det er den her vej, vi går'. Man skal fortsætte det arbejde, som er sat i gang. Trine har lavet et flot arbejde til, hvordan skolen skal drives fremover, så det skal fortsættes, slår Esben Krægpøth fast.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Lysende græskar på skovstien

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce