Annonce
Odense

Skoleleder optræder i anti-israelsk kampagne

Olav Nielsen fra Humlehaveskolen støtter "Boykot Israel"-kampagne på internettet. Må igen stå skoleret for chefen.

Der var op til flere løftede pegefingre i luften, da skoleleder Olav Nielsen fra Humlehaveskolen i Vollsmose i går var indkaldt til møde på skolechefens kontor.

Først måtte han stå skoleret efter tidligere på ugen i denne avis at have advaret jøder imod at søge ind på skolen, hvor godt 30 procent af eleverne har palæstinensisk baggrund.

Annonce
På hjemmesiden www.boykot-israel.dk fremgår Olav Nielsens fulde navn og titel på en liste over anbefalere af kampagnen. På listen står også politikere som byrådsmedlem Stina Willumsen fra SF, forfattere og repræsentanter fra pædagogernes fagforbund BUPL. Det er offentligt ansattes grundlovssikrede ret at være medlem af politiske partier eller interesseorganisationer så længe det foregår som private personer og ikke i embeds medfør. Når Olav Nielsen bruger sin titel af skoleinspektør repræsenterer han Odense Kommune, og det er problemet, mener skolechefen.Grafik: Mikkel Damsgård

Både navn og titel

Her måtte skolechefen understrege, at ingen elever er mindre velkomne end andre:

- Det er vigtigt at fastslå, at hvis den hypotetiske situation skulle opstå, at der er en familie, der indmelder et barn med jødisk baggrund, så er det barn selvfølgelig lige så velkommen som alle andre børn. Det er vi enige om, siger Jørgen Schaldemose, der er skolechef i Odense Kommune.

Men det var ikke den eneste gang, han måtte løfte pegefingeren.

I løbet af ugens ophedede debat kom det nemlig kommunen for øre, at både Olav Nielsens fulde navn og titel optræder på den anti-israelske hjemmeside: www.boykot-israel.dk.

Her står skoleinspektøren optegnet på en liste over anbefalere af kampagnen som: "Olav Rabølle Nielsen, skoleinspektør Odense."

Kampagnen anbefaler blandt andet støtte til palæstinenserne og boykot af Israel og israelske handelsvarer.

De nye oplysninger forarger Odense Kommunes skolerådmand Jane Jegind (V).

- Hvad ansatte gør i deres fritid, kan vi ikke rigtig blande os i, men jeg kan kun tage stærkt afstand fra, at man blander tingene sammen. Man skal passe på med, hvornår man bruger sin titel i et offentligt embede, siger Jane Jegind.

Hun mener, at Olav Nielsen burde have tænkt sig bedre om.

- Jeg mener, det er meget forkert, at man underskriver sig med en titel, der er forankret i Odense Kommune, fordi man dermed signalerer, at Odense eventuelt skulle have en holdning til konflikten, siger hun.

Titlen skal slettes

Og samme melding lød i går fra skolelederens arbejdsgiver Jørgen Schaldemose:

- Jeg synes, det er problematisk, men han har selvfølgelig sin grundlovssikrede ret til at udtale sig som privatperson, derfor er vi enige om, at det er uheldigt, han har underskrevet sig som skoleinspektør.

Ifølge sagens hovedperson stammer underskriften fra en tur gennem gågaden i Odense for seks-syv år siden.

- Kampagnen startede i 2002, så det er en gammel historie, jeg havde glemt alt om. Det handler om, at jeg går en tur i gågaden, efter jeg har set en film med Jørgen Flindt Petersen om den her mur, de har bygget i Israel. Kampagnens lyd gik på at israelerne skulle rømme bosættelserne, og det kunne jeg da godt anbefale. Og i den forbindelse svarer jeg på, hvad jeg laver, at jeg er skoleinspektør i Odense, siger Olav Nielsen.

Han føler, at sagen er vokset ud af proportioner.

Ingen sammenhæng

- Der er nogen, der prøver at puste det her op til en mega heksejagt og gerne vil sammenholde det med, at jeg vejleder en tænkt israelsk familie imod at søge ind på Humlehaveskolen. Men der er ikke nogen som helst sammenhæng imellem de to ting, siger han.

Alligevel retter Olav Nielsen ind efter gårsdagens møde.

- Min chef har bedt mig om at få fjernet den titel på listen, og det bliver gjort. Jeg har ringet til København, men hende, der kan gøre det, er på ferie. Jeg repræsenterer ikke Odense Kommune i nogen som helst politisk bevægelse. Det står fuldstændig for egen regning, siger Olav Nielsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce