Annonce
Faaborg-Midtfyn

Skoleleder opfordrer teenagere til at blive hjemme i weekenden: Yderligere én elev testet positiv

Skoleleder Henrik Andersen opfordrer til, at teenagerne fra Svanen holder sig hjemme i weekenden, så risikoen for smittespredning minimeres. Foto: Torsten Cilleborg

Faaborg: Yderligere én elev, en pige fra syvende klasse, er testet positiv på Øhavsskolens afdeling Svanen. Det fortæller skoleleder Henrik Andersen i en orientering til forældrene.

Pigen blev testet positiv, da testbilen besøgte Faaborg torsdag.

I orienteringen til forældrene har skolelederen oplyst navnet på den smittede, og han indskærper, at det er vigtigt, at de børn, der har haft kontakt til den pågældende pige, bliver testet to gange, så der er styr på eventuelt smittespredning.

Annonce

I alt er fire elever fra syvende klasse samt en lærer testet nu positive, men alle resultaterne af de tests, der blev foretaget torsdag, er ikke kommet endnu, så derfor skal eleverne fra 7., 9., og 10. klasse også blive hjemme på mandag og modtage fjernundervisning. I alt drejer det sig om 200 elever.

Bliv hjemme i weekenden

- På mandag tager vi en vurdering på smittesituationen, og hvorvidt hele eller dele af afdeling Svanen kan komme tilbage i skole allerede tirsdag, skriver Henrik Andersen og beder familierne om hjælp til at minimere risikoen for smittespredning:

- Jeg ved, at vi alle ønsker os tilbage til en normal hverdag hurtigst muligt. Da vi fortsat har rigtig mange, som ikke har fået deres testresultat, vil jeg bede om jeres opbakning til at holde jeres teenagere hjemme i denne weekend, således at vi ikke får yderligere smittespredning og på den måde forlænger hjemsendelsen, lyder opfordringen fra skolelederen.

Flere hundrede faaborgensere mødte op for at lade sig teste torsdag formiddag, men mange måtte gå forgæves, da testbilen var forsinket og ikke kunne nå at teste alle før middag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce