Annonce
Assens

Skoleleder med saks: - Han var under et enormt pres

Anders Storebjerg, skoleleder på Strandmølleskolen i Assens, er blevet politianmeldt for at have udvist grænseoverskridende adfærd, da han under en morgensamling kaldte to drenge på scenen og fik dem til at hoppe ned i to sorte sække og klæde sig af, inden han sagde, at han ville klippe deres tissemænd af, fordi drengene havde glemt at tage nissehuer på.

Anders Storebjerg havde haft for travlt. Derfor svigtede dømmekraften, og derfor skal han have færre opgaver i fremtiden, vurderer bestyrelsen på Strandmølleskolen i Assens. Børns Vilkår har meldt lederen til politiet.

Annonce

Assens: Skoleleder Anders Storebjerg udviste dårlig dømmekraft, fordi han i en lang periode havde været presset på arbejde.

Sådan forklarer Strandmølleskolens bestyrelse episoden den 17. december sidste år, da skolelederen klædte to drenge af foran resten af skolens elever og sagde, at han ville klippe deres tissemand af. Fordi de ikke havde en nissehue på.

Derfor har bestyrelsen iværksat initiativer, som skal aflaste Anders Storebjerg i fremtiden.

Det fortæller Thomas Hald, næstformand i bestyrelsen:

- Vores skoleleder har været under et enormt pres for at skabe resultater. Både i forhold til indfasningen af skolereformen og lærernes arbejdstidsaftale og som blæksprutte. Han har haft rigtig mange ting at se til - også for mange ting, og vi har derfor også talt med ham om, at han ikke skal have så mange opgaver i fremtiden.

- For eksempel skal han ikke stå for underholdningen - det skal en skoleleder ikke. Han skal koncentrere sig om at lede skolen, siger Thomas Hald.

Siden episoden blev kendt, har bestyrelsen bakket op om Anders Storebjerg, og det gør den stadig. Det fortæller Thomas Hald.

Annonce

Evaluerer løbende

- Vi er forældrenes repræsentanter, så vi skal hele tiden ud og mærke, om vi har den opbakning blandt forældrene, som vi siger, vi har. Vi evaluerer løbende på de informationer, som vi får, og vi har endnu ikke set grund til, at Anders Storebjerg skulle fyres.

- Vi vurderer det også ud fra de langsigtede resultater, som han har skabt, sat i forhold til den her enkeltstående hændelse, lyder det fra Thomas Hald, der dog ikke vil afvise, at bestyrelsen skifter mening.

- Vi bakker op om vores skoleleder, men jeg kan ikke garantere, hvad der kommer til at ske. Vi har alle redskaberne i vores værktøjskasse.

Annonce

Meldt til politiet

En forælder til et barn på Strandmølleskolen har meldt lederen til politiet i Assens, og ifølge DR Fyn er organisationen Børns Vilkår også gået ind i sagen ved at melde lederen til politiet.

- Det har vi gjort, fordi vi gerne vil have en juridisk vurdering af, om der er tale om blufærdighedskrænkelse og om der er tale om trusler om vold. Og om det er så alvorligt, at det hører under straffeloven, siger Bente Boserup, leder af Børns Vilkårs rådgivning, til DR Fyn.

Børns Vilkår har anbefalet flere forældre, som har henvendt sig om sagen, at melde den til politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Flemming har skabt et millionoverskud i sin smedevirksomhed, men nu står det stille: - Jeg kan godt frygte for fremtiden

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

OB

Tverskov savner at vinde hos svigerforældrene

Annonce