Annonce
Odense

Skolelærere og pædagoger i Odense trives bedre trods corona

Hanne Dollerup tiltrådte 1. august som ny administrerende direktør hos Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune. Nu kan hun glæde sig over en trivselsmåling, der er bedre end sidste år - trods udfordringer med coronanedlukninger. Foto: Michael Bager
Det går bedre med trivslen blandt medarbejderne i Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune. Det viser en ny måling.
Annonce

Odense: Først måtte de lukke skoler og dagtilbud ned. Så skulle de etablere nødpasning, og nu skal de få en hverdag fyldt med corona-restriktioner til at fungere. Men en ny trivselsmåling viser, at medarbejderne hos Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune rent faktisk trives bedre nu end sidste år.

Målingen blev gennemført i september i år, og der er fremgang på 15 ud af 16 parametre i forhold til 2019, for eksempel på oplevelsen af mulighederne for at løse opgaverne. Resultatet overrasker rådmand Susanne Crawley Larsen (R).

- Alle medarbejdere i forreste række har i år været udsat for et hav af udfordringer og forandringer, og det, kunne jeg godt have været bekymret for, ville komme til udtryk som en tilbagegang i trivselsmålingen. Men cadeau til medarbejderne blandt byens børn, der har udvist en enorm villighed til at omstille sig til de forskellige vilkår, de er blevet budt i år. Og også til lederne, der har skabt rammer for, at det er muligt, siger Susanne Crawley Larsen.

Hun mener, corona-pandemien måske ligefrem har styrket sammenholdet blandt medarbejderne.

- Mon ikke corona som en fælles fjende har fået medarbejdere og ledere til at rykke sammen og have fokus på kerneopgaven - altså på, hvordan vi sammen finder nye løsninger på at give børnene og familierne de bedste rammer i den nye virkelighed. Jeg er i hvert fald stolt over at se så mange medarbejdere, der i målingen giver udtryk for at kunne se meningen med deres arbejde, og det er en af de vigtigste forudsætninger for trivsel i hverdagen, siger hun.

Om målingen

Trivselsmålingen gennemføres hvert år blandt alle ansatte i Odense Kommune. Der måles på 16 forskellige temaer inden for det psykosociale arbejdsmiljø eksempelvis indflydelse i arbejdet, oplevelsen af mulighederne for at løse opgaverne, ledelseskvalitet, jobtilfredshed og social kapital.

Resultaterne af trivselsmålingen for de enkelte afdelinger arbejdes der videre med i den kommende tid.

Annonce

Høj svarprocent

87 procent af de 5141 inviterede medarbejdere i forvaltningen har besvaret undersøgelsen, og den høje svarprocent og det positive resultat glæder administrerende direktør Hanne Dollerup.

- Jeg er meget tilfreds med, at de over 6000 medarbejdere, der står i første række i arbejdet med vores fælles børn, har haft rammerne og gejsten til at bevare en god trivsel. Vi kan vist alle regne ud, at vi ikke har oplevet de sidste forandringer på baggrund af corona endnu, så de nuværende gode resultater må ikke blive en sovepude, men de er klart en pejling på noget, der virker, så det skal vi arbejde videre med. Vi følger tæt, hvordan hverdagen opleves hos børn og voksne den kommende tid. Vi fortsætter den løbende fokus på medarbejdertrivslen, da vi ved, at gode voksenmiljøer giver gode børnemiljøer, siger Hanne Dollerup.

Jobtilfredshed, ledelseskvalitet og samlet social kapital er parametre af særlig betydning, når der tales medarbejdertrivsel. Alle de punkter er forbedret i den nye måling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Otterup bankede HC Odense længere ned

Annonce